Peugeot renunță să mai participe în Raliul Dakar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Automobilism / Campionatul Mondial de rally-raid

Peugeot renunță să mai participe în Raliul Dakar

Sport 01 Noiembrie 2017 / 17:41 411 accesări
Stephane Peterhansel (dreapta) este o adevărată legendă a Raliului Dakar

Stephane Peterhansel (dreapta) este o adevărată legendă a Raliului Dakar

Constructorul francez de automobile Peugeot a anunțat că anul viitor va participa pentru ultima oară la Raliul Dakar, competiție ajunsă la cea de-a 40-a ediție și la startul căreia se va prezenta cu un adevărat Dream-Team, compus din piloții francezi Sebastien Loeb, Cyril Despres și Stephane Peterhansel, alături de spaniolul Carlos Sainz. „Suntem încântați să ne păstrăm echipajele de vis la următorul Dakar, lucru care ne oferă o combinație perfectă de performanță și experiență. Fiind vorba despre ultimul Dakar pentru Peugeot, dorim să finalizăm campania noastră uimitoare pe o notă ridicată”, a precizat directorul de comunicare a mărcii franceze, Bruno Famin, într-un comunicat.

Peugeot a adăugat că, deși componența echipajelor sale nu va suferi schimbări pentru ediția 2018 a Raliului Dakar, care se va disputa între 6 și 20 ianuarie în America de Sud, au fost aduse „îmbunătățiri profunde mașinilor, pentru optimizarea rezultatelor”.

„A fost un sentiment fantastic să câștig din nou Raliul Dakar, anul trecut. Este una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera mea, după o luptă atât de intensă, dar plină de respect, cu Sebastien (n.r. - Loeb). Problema este că, cu cât câștigi mai mult, cu atât îți dorești să continui să faci acest lucru. Anul acesta va fi și mai special, ținând cont că este a 40-a ediție a cursei și a 29-a mea participare”, a declarat Stephane Peterhansel, deținătorul recordului de victorii în Raliul Dakar, cu 13, atât pe două, cât și pe patru roți. „Nu avem niciun dubiu legat de competitivitatea, viteza și fiabilitatea noului Peugeot 3008 DKR Maxi. Inginerii de la Peugeot Total au depus o muncă formidabilă și cred că întreaga echipă este mai liniștită decât anul trecut, în aceeași perioadă”, a spus la rândul său Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri și tatăl actualului pilot de Formula 1 Carlos Sainz Jr.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3049 secunde