Phenianul ar fi testat cu succes o rachetă capabilă să transporte focos nuclear

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Phenianul ar fi testat cu succes o rachetă capabilă să transporte focos nuclear

Externe 15 Mai 2017 / 07:45 2344 accesări

Regimul de la Phenian a anunțat că a testat duminică un nou tip de rachetă balistică cu rază de acțiune medie și mare și care poate transporta un focos nuclear, a anunțat agenția nord-coreeană de știri KCNA, care a precizat că liderul statului, Kim Jong-Un a fost prezent la lansare, informează Dpa.

Racheta de tip Hwasong-12 a a atins altitudinea de 2.100 de kilometri și a parcurs o distanță de 787 de kilometri, potrivit KCNA, care a adăugat că proiectilul a fost lansat pe o traiectorie înaltă "din considerente pentru securitatea țărilor vecine".

Liderul de la Phenian a avertizat Statele Unite că nu "ar trebui să nescotească realitatea că zona sa continentală și operațiunile din Pacific sunt în raza de acțiune a rachetelor (nord-coreene)",mai informează KCNA.

Racheta a fost lansată din regiunea nord-coreeană Kusong, situată la nord-est de oraşul Phenian, unde în trecut au fost testate proiectile cu rază medie de acţiune.

Autoritățile SUA au calculat că racheta nord-coreeană s-a prăbușit în Marea de Est (Marea Japoniei), la aproximativ 60 de mile (96 de kilometri) sud de regiunea orașului Vladivostok, a declarat un oficial american pentru CNN. La Vladivostok se află și baza principală a Flotei din Pacific a Rusiei.

"În contextul în care racheta s-a prăbușit atât de aproape de teritoriul rus, de fapt mai aproape de Rusia decât de Japonia, președintele (Donald Trump) nu-și poate imagina că Rusia e încântată", se arată într-un comunicat al Casei Albe, potrivit postului CNN.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că racheta balistică lansată de forțele regimului de Phenian nu a reprezentat o amenințare pentru teritoriul Rusiei, afirmând că aceasta s-a prăbușit în zona centrală a Mării Japoniei (Marea de Est -n.red.), la aproximativ 500 de kilometri de teritoriul Rusiei".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1683 secunde