Phenianul către Seul: Ne este „ușor“ să anihilăm Sudul şi continentul american

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Phenianul către Seul: Ne este „ușor“ să anihilăm Sudul şi continentul american

Externe 06 Iulie 2017 / 16:36 240 accesări

Coreea de Nord a susținut joi că i-ar fi "ușor" să-și anihileze vecinul din Sud, ca răspuns la manevrele americano-coreene lansate după tirul de rachetă al Phenianului, potrivit agenției de presă oficiale nord-coreene KCNA, citată de AFP.

La mai puțin de 24 de ore după testul cu rachetă nord-coreean, condamnat de comunitatea internațională, Seulul și Washingtonul au răspuns miercuri prin mai multe tiruri de rachete, simulând un atac împotriva regimului de la Phenian. Forțele sud-coreene și americane au lansat din peninsulă mai multe rachete cu rază scurtă de acțiune, care au căzut în Marea Japoniei.

Coreea de Nord a replicat joi, prin organul său de propagandă - National Peace Committee for Korea, atacându-l pe președintele sud-coreean, Moon Jae-In, care a condamnat tirul de rachete "în loc să se bucure de el", a indicat agenția de presă oficială. Președintele sud-coreean, favorabil de altfel unei reluări a dialogului cu Nordul, denunțase de la Berlin o "provocare" a Phenianului și pledase pentru "sancțiuni mai intense". "Ar fi ușor pentru Nord să anihileze forțele-marionetă ale Sudului... cu atât mai mult cu cât noi suntem acum capabili să distrugem pământul continental american", a raportat agenția KNCA, calificând Seulul drept "gangster" și "paiață militară". Lansarea reușită a unei rachete intercontinentale, despre care unii experți estimează că ar fi capabilă să atingă Alaska, este un succes major pentru regimul de la Phenian, al cărui obiectiv mărturisit este de a fi în măsură să amenințe teritoriul continental american cu o lovitură nucleară.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.232 secunde