Pianista Nicoleta Luca Meiţoiu, în recital

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pianista Nicoleta Luca Meiţoiu, în recital
Cultură 15 Ianuarie 2013 / 00:00 674 accesări 0 comentarii

Tradiţia serilor camerale de la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” continuă, şi în acest an, cu recitalul talentatei pianiste Nicoleta Luca Meiţoiu. Aceasta va susţine un recital în foaierul instituţiei de cultură, mâine, de la ora 19.00. Cu acest prilej, melomanii vor putea să asculte lucrări din creaţia compozitorilor: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Robert Schumann, Serghei Rahmaninov şi George Enescu. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Ca solistă sau în cadrul unor formaţii camerale, Nicoleta Luca Meiţoiu a fost invitată să concerteze în străinătate pe scene din: Statele Unite ale Americii, în Australia, Germania. Italia, Israel, Cehia, Bulgaria. Recitalurile sale au fost transmise şi retransmise de numeroase posturi de televiziune şi radio. De asemenea, alături de „regele naiului” Gheorghe Zamfir, pianista a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate.

Nicoleta Luca Meiţoiu este laureată a numeroase concursuri. În domeniul muzicii de cameră, artista a obţinut, printre altele: „Premiul pentru colaborare pianistică”, la Concursul „George Dima” de la Cluj, „Premiul pentru acompaniament pianistic”, acordat de Uniunea Criticilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali şi Premiul „Bianca”, la Concursul „Mihail Jora”, precum şi Premiul „Doina Micu”, la Concursul „Ionel Perlea”.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1398 secunde