Pianista Sabina Oprea, în recital la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pianista Sabina Oprea, în recital la Constanța

Cultură 04 Martie 2015 / 00:00 1777 accesări

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” le propune melomanilor constănțeni, în această seară, o întâlnire muzicală specială cu pianista Sabina Iuliana Oprea. În programului evenimentului, programat astăzi, de la ora 19.00, în foaierul teatrului constănțean, se regăsesc lucrări semnate de: Johann Sebastian Bach -  Preludiu şi Fuga nr. 2 în Do minor, WTK II, Ludwig van Beethoven - Sonata, op. 109 în Mi major, Franz Liszt - Chasse sauvage nr. 8 (Wild Jagd) şi Frederic Chopin - Scherzo nr. 3, op. 39 în Do diez minor şi Marea poloneză, op. 53 în La bemol major. Prețul unui bilet pentru recitalul de pian din această seară este de 10 lei.

            DE LA CONSTANȚA LA CLUJ, PE DRUMUL MUZICII Absolventă a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria”, la clasa profesoarei Alina Deleanu, Sabina Oprea este studentă în anul al IV-lea la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, secţia pian, la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiţi. În anul universitar 2013-2014, tânăra a beneficiat de o bursă Erasmus la Academia „Sibelius” din Helsinki, Finlanda. Pe când era elevă a Colegiului „Regina Maria”, Sabina Oprea a obținut numeroase premii la olimpiadele zonale de muzică, dar și la alte competiții de profil.

            PREMIATĂ ÎN ITALIA În octombrie 2014, tânăra solistă și-a mai adăugat în palmares o distincție importantă: Premiul al II-lea la prestigiosul concurs International Piano Competition, care s-a defășurat în capitala Italiei. În paralel cu activitatea competițională și constanta sa pregătire profesională, Sabina Oprea desfășoară și o bogată activitate concertistică, susținând recitaluri și concerte pe scenele naționale, inclusiv la Constanța, unde, pe 29 martie 2013, a cântat alături de orchestra Teatrului „Oleg Danovski”.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1278 secunde