Pierderi de sute de milioane de euro pentru UEFA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internaţional

Pierderi de sute de milioane de euro pentru UEFA

Sport 22 Martie 2020 / 15:50 771 accesări
Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA: „Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ” (sursa foto: www.uefa.com)

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA: „Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ” (sursa foto: www.uefa.com)

Într-un interviu acordat publicaţiei germane „Welt Am Sonntag”, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că pierderile forului european în urma amânării cu un an a turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 sunt de sute de milioane de euro.

„Cu siguranţă, pierderile vor fi de sute milioane de euro după amânarea turneului final. A fost important ca UEFA, în calitate de for guvernant al fotbalului european, să conducă acest proces şi să suporte cel mai mare sacrificiu. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ”, a spus Ceferin, care a precizat că pierderile vor fi compensate din fondul de rezervă al forului european, care ajunge la aproximativ 575 milioane de euro.

În opinia lui Ceferin, vigilenţa de care a dat UEFA în contextul pandemiei de coronavirus trebuie să fie un exemplu pentru politicienii europeni: „Cred că Uniunea Europeană se poate inspira din abordarea noastră în ceea ce priveşte criza generată de pandemia coronavirus. Fiecare are o viziune individuală şi adoptă măsuri diferite, în loc de o abordare globală”.

UEFA a anunţat marţi, amânarea pentru 2021 a UEFA EURO 2020, din cauza din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul final al Campionatului European de fotbal era programat în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, în 12 oraşe din Europa, între care şi Bucureşti. Noua perioada de desfăşurare este 11 iunie - 11 iulie 2021.

Şi partidele din play-off-ul EURO pentru turneul final au fost reprogramate: semifinalele barajului - joi, 4 iunie; finalele - marți, 9 iunie. Situația pandemiei de coronavirus fiind în evoluție, aceste date pot suferi modificări.



12