Piesa „Stairway to Heaven“ a trupei Led Zeppelin nu este un plagiat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un tribunal a hotărât Piesa „Stairway to Heaven“ a trupei Led Zeppelin nu este un plagiat
Monden 24 Iunie 2016 / 08:41 346 accesări 0 comentarii

Trupa britanică Led Zeppelin își păstrează statutul de legendă a rockului: un tribunal din Los Angeles a decis joi că "Stairway to Heaven", probabil cea mai populară piesă a lor, nu a copiat fragmentul trupei californiene Spirit, relatează EFE.

Celebra piesă a grupului Led Zeppelin a făcut obiect unei plângeri depusă în urmă cu doi ani de Michael Skidmore, administratorul succesiunii chitaristului trupei Spirit, Randy California.

Completul de judecată format din patru bărbați și patru femei, care începuseră miercuri deliberările, a apreciat că solistul trupei Robert Plant și chitaristul Jimmy Page au avut acces la bucata instrumentală din piesa 'Taurus' cântată de Spirit, trupei psihedelic din anii 60, care nu a devenit niciodată celebră.

Michael Skidmore și avocații săi nu au fost totuși în măsură să demonstreze că elemente din această bucată sunt "intrinsec similare" introducerii de peste două minute din cântecul 'Stairway to Heaven'. Jurații luat decizia, în unanimitate, după șapte zile de proces.

Plant și Page, care au asistat în fiecare zi la proces îmbrăcați în ținute sobre, au emis un comunicat în care mulțumesc juraților pentru "a fi întors pagina chestiunii legate de originalitatea ' Stairway to Heaven'".

Taguri articol
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.1519 secunde