Piese auto contrafăcute descoperite la Agigea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Piese auto contrafăcute descoperite la Agigea

Eveniment 01 Noiembrie 2018 / 11:41 626 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, bunuri contrafăcute în valoare de peste 440.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

Lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bistrița. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, având domiciliul pe raza județului Timiș.

În urma controlului au fost descoperite 1.152 piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 400.000 lei.

În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului, au fost descoperite 4.800 articole de vestimentație susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de aproximativ 48.000 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12
Pagina a fost generata in 0.1456 secunde