Pilotul Călin Ciortan este noul campion național la drift

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pilotul Călin Ciortan este noul campion național la drift

Sport 18 Octombrie 2017 / 14:34 300 accesări

Călin Ciortan a terminat pe primul loc în clasamentul general al Campionatului Național de drift, la care au participat în total nu mai puțin de 98 de piloți, și a devenit campion național pentru a treia oară în carieră, după succesele din 2012 și 2013, informează Romanian Drift Community. Înaintea etapei care a avut loc în weekend pe Transalpina, Ciortan se afla în duel cu Traian Bușe, Sorin Ene și Vlad Stănescu pentru titlul de campion. În timp ce Bușe, Ene și Stănescu au fost eliminați încă din Top 16, Ciortan a avansat până în Top 8, ceea ce a fost ideal din punct de vedere matematic, pentru a nu mai putea fi ajuns de vreun alt pilot. Locul secund în clasamentul general a fost ocupat de Traian Bușe, podiumul fiind completat de Sorin Ene.

„A fost un an incredibil, de la agonie la extaz. În prima etapă nici nu am intrat în battle-uri, a fost un moment foarte dificil, dar am trecut peste acea dezamăgire și mă bucur că am recuperat și am câștigat. Mi-am îndeplinit obiectivul, sunt fericit”, a declarat Ciortan, care în urmă cu o săptămână a obținut și un loc 2 într-o etapă din campionatul continental de drift.

Etapa de pe Transalpina a fost câștigată de slovacul Roman Kolesar. Peste 7.000 de spectatori au fost prezenți de-a lungul celor două zile de concurs la care au luat startul peste 40 de piloți din România, Ungaria, Bulgaria și Slovacia, evenimentul fiind organizat în comun de Romanian Drift Community și omologii din Ungaria, fiind parte din proiectul-pilot Campionatul Central European de Drift.

Sezonul 2017 din campionatul autohton de drift a programat cinci etape, la Mariapocs (în parteneriat cu campionatul ungar), Prejmer, Constanța, Rarău și Transalpina. În total, peste 100 de piloți din cinci țări au luat startul de-a lungul sezonului, iar la cele cinci etape au fost prezenți aproximativ 40.000 de spectatori. De asemenea, au mai fost organizate un Grand Prix (București) și două evenimente Drift Games (Constanța și București), care au adunat la rândul lor un public numeros.

Etapa de la Constanța, a 4-a din 2017, desfășurată în luna august pe un circuit amenajat în parcarea exterioară a mall-ului VIVO!, a reunit la start 35 de piloți, din România și din Bulgaria, și a fost câștigată la clasa Pro de bulgarul Pavlin Penev, urmat de Traian Bușe și Iulian Jumuga.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat și cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

Citește și:

Un bulgar a câștigat etapa a 4-a din campionatul de drift al României12
Pagina a fost generata in 0.236 secunde