Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții

Eveniment 08 Iulie 2018 / 00:40 1883 accesări
Sursa foto: antena3.ro

Sursa foto: antena3.ro

Un aparat de zbor MiG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, şi-a pierdut viaţa.

Cu prețul vieții, pilotul a evitat o adevărată tragedie. „Pilotul a tras în partea opusă a publicului, iar apoi s-a produs explozia“, a povestit un martor ocular.

Pilotul a încercat să evite o tragedie și nu a mai apucat să se catapulteze. A fost găsit carbonizat pe scaun. Martori la prăbuşirea avionului MiG 21 - LanceR sâmbătă, în apropierea Bazei Aeriene Borcea, în timpul unui show aviatic, spun că, dacă pilotul se catapulta, avionul îşi continua drumul spre public şi "ar fi fost jale", iar toţi cei prezenţi acolo ar trebui să îi aducă un omagiu pilotului decedat în urma accidentuluI.

În memoria pilotului Florin Rotaru, reprezentanţii Ministerului Apărării au realizat un videoclip pentru a-şi arăta preţuirea faţă de colegul lor.

CINE ESTE PILOTUL FLORIN ROTARU

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană Fetești.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată.

Citește și:

Tragedie la Borcea! Un avion MiG 21 LancerR, prăbușit în timpul unui show aviatic

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

MiG-ul prăbuşit la Constanţa, un alt „sicriu cu aripi“...

Încă un MiG prăbuşit! „Sicriele cu aripi“ brăzdează cerul României!12
Pagina a fost generata in 0.2672 secunde