Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pilotul care A EVITAT O TRAGEDIE cu prețul vieții
Eveniment 08 Iulie 2018 / 00:40 1578 accesări 3 comentarii
Sursa foto: antena3.ro

Sursa foto: antena3.ro

Un aparat de zbor MiG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86. Pilotul, Florin Rotaru, şi-a pierdut viaţa.

Cu prețul vieții, pilotul a evitat o adevărată tragedie. „Pilotul a tras în partea opusă a publicului, iar apoi s-a produs explozia“, a povestit un martor ocular.

Pilotul a încercat să evite o tragedie și nu a mai apucat să se catapulteze. A fost găsit carbonizat pe scaun. Martori la prăbuşirea avionului MiG 21 - LanceR sâmbătă, în apropierea Bazei Aeriene Borcea, în timpul unui show aviatic, spun că, dacă pilotul se catapulta, avionul îşi continua drumul spre public şi "ar fi fost jale", iar toţi cei prezenţi acolo ar trebui să îi aducă un omagiu pilotului decedat în urma accidentuluI.

În memoria pilotului Florin Rotaru, reprezentanţii Ministerului Apărării au realizat un videoclip pentru a-şi arăta preţuirea faţă de colegul lor.

CINE ESTE PILOTUL FLORIN ROTARU

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Din ordinul ministrului Apărării Naţionale a fost numită o comisie de investigaţie tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestei catastrofe aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă, până la finalizarea anchetei de specialitate.

Luni, 9 iulie, începând cu ora 8.15, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru care și-a pierdut viața în timpul mitingului aerian din data de 7 iulie organizat de Baza 86 Aeriană Fetești.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată.

Citește și:

Tragedie la Borcea! Un avion MiG 21 LancerR, prăbușit în timpul unui show aviatic

Alertă! Avion prăbușit în apropiere de Mihail Kogălniceanu

MiG-ul prăbuşit la Constanţa, un alt „sicriu cu aripi“...

Încă un MiG prăbuşit! „Sicriele cu aripi“ brăzdează cerul României!

Loading...

3 comentarii

Cititor 08:57:48 / 08 Iulie 2018
Stop joc.

Nu ar mai trebuii să aibă loc niciodată spectacole aviatice. Dumnezeu să-l odihnească,!

a-mirabilis 10:28:08 / 08 Iulie 2018
Scopul show-rilor militare.

Este de neinteles de ce atatea show-uri cu participarea armatei.Tehnica militara,formatiunile militare ,activitatile militare trebuie sa aiba o oarecare discretie si nu sa fie un gest de propaganda ieftina pentru atragerea tinerilor in armata,pentru divertismentul copiilor de gradinita sau ca justificare a cheltuielilor bugetare sub sloganul,,Aici sant banii dumneavoastra''.Armata trebuie sa-si prezinte forta si puterea ,la parade,defilari ,interventii si la dezastre si, sa o demonstreze pe campul de lupta.Si,daca se poate ,sa fie prezentate armament si tehnica nationala ,daca nu,nu.A murit un aviator pentru care s-a investit mult.Pirderile unor asemenea oameni,profesionisti in meserie,nu este nici primul si nici ultimul, sint greu de recuperat.

Iresponsabilitate 11:28:55 / 08 Iulie 2018
Tehnica Veche

Una din problemele de baza a armatei ar fi tehnica invechita. Conceptual un spectacol cu tehnica militara este mereu un punct de actractie, dar in momentul in care se ajunge la pierderea de vieti umane pai trebuie vazute cauzele. Aici nu mai doar o intimplare nefericita e iresponsabilitatea factorilor de decizie. Toate hirburile armatei ar trebuii duse la fier vechi si nu folosite in fel si fel de scopuri. (singura exceptie ar fi doar ca piese de muzeu dar si acolo trebuie ceva atentie) Suspenzi orice activitate (inclusiv spectacol militar) daca nu poti sa asiguri conditii optime. Alt caz pe aceeasi directie de "cretinism" : camion militar invechit folosit pt. transport cu aceleasi consecinte nefaste, vieti umane irosite , pe baza aceluiasi comportament iresponsabil. Plus alte similaritati din aceeasi ograda, care tot se intimpla si se intimpla mereu, cu frecvente crescute. Condoleante Familiei !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1717 secunde