Pilotul care s-a sinucis pentru a nu fi capturat de rebelii sirieni, decorat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pilotul care s-a sinucis pentru a nu fi capturat de rebelii sirieni, decorat

Externe 05 Februarie 2018 / 18:51 813 accesări

Un pilot rus al cărui avion a fost doborât de către luptătorii rebeli în Siria s-a sinucis prin declanşarea unei grenade, pentru a evita capturarea de către aceştia, a confirmat Moscova. Pilotul rus, care a strigat "Asta este pentru băieţii noştri", înainte de a detona o grenadă pentru a evita capturarea de către jihadişti, după ce avionul militar pe care-l pilota a fost doborât sâmbătă în Siria, a primit post-mortem una dintre cele mai înalte distincţii din Rusia. Rebelii au filmat momentul. Ministru rus al Apărării a spus că pilotul de 33 de ani a luptat cu rebelii până în ultimul moment, detonând grenada când aceştia s-au apropiat de el. Roman Filipov, din Vladivostok, estul Rusiei, a fost decorat post-mortem de către Kremlin cu cea mai înaltă distincţie, medalia "Eroul Rusiei".

După ce s-a catapultat, Flipov a rămas în contact cu baza rusească de la Khmeimim, Siria, şi a raportat uciderea a doi jihadişti cu arma de mână în momentul în care aceştia s-au apropiat. Realizând însă că se afla într-o situaţie fără ieşire a tras cuiul grenadei pe care o avea şi s-a sinucis.

Un avion militar rus a fost doborât sâmbătă în Siria, responsabilitatea pentru această acţiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizaţii islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a reţelei teroriste Al-Qaida. Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a comunicat că pilotul avionului a murit în timpul confruntărilor cu rebelii care încercau să-l captureze.

Rusia a intensificat raidurile aeriene asupra oraşelor controlate de rebeli în provincia siriană Idlib, duminică noapte, la o zi după ce aceştia au doborât avionul de vânătoare rusesc, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.196 secunde