„Ping-pong“ între mamă și tată cu un bebeluș de trei luni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Unde este binele copilului? „Ping-pong“ între mamă și tată cu un bebeluș de trei luni
Social 12 Decembrie 2017 / 17:14 715 accesări 0 comentarii

Ionela și Nicușor într-o apariție TV

Ionela și Nicușor într-o apariție TV

Situație compromis în cazul bebelușului de trei luni, din Valu lui Traian, smuls din brațele mamei sale și sechestrat de tată. După o ședință de consiliere cu cei doi părinți, Direcția pentru Protecția Copilului Constanța a stabilit că cel mic va sta două săptămâni la mamă, două la tată. Asta până când instanța va stabili altceva. Însă cum se împacă această soluție cu principiul „primează interesul copilului“, în cazul unui bebeluș de doar 3 luni, dependent exclusiv de mamă?!

La sfârșitul săptămânii trecute vă prezentam cazul unei mamă minore care își acuza iubitul că i-a sechestrat copilul. Ea încă minoră, el abia de 19 ani. La scurt timp după ce fata a născut și s-a mutat la familia iubitului ei, au început neînțelegerile între cei doi. „Războiul“ celor doi s-a mutat imediat la TV, poliție și Direcția pentru Protecția Copilului. Ionela, mama bebelușului, a intrat în greva foamei, amenințând că nu va băga nimic în gură până nu i se va înapoia copilul, iar Nicușor, tatăl, prolifera amenințări la adresa fetei care nu voia să-l lase să-și vadă copilul. Frustrări, amenințări, război total, iar la mijloc un pui de om nevinovat. La momentul respectiv, poliția nu a mișcat un deget în favoarea mamei, cum reclama bunul simț, dar și legea (copilul purtând numele acesteia și fiind dependent total de ea), iar asistenții sociali ai Direcției Generale pentru Asistență Socială și Drepturile Copilului susțineau că va prima interesul copilului în luare unei hotărâri.

Și hotărârea a venit. „Luni, 11 decembrie 2017, o echipă din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța s-a deplasat din nou atât la domiciliul tatălui în vârstă de 19 ani, cât și la cel al mamei minore. A reevaluat situația celor doi și a discutat cu ambele părți implicate. În urma discuțiilor, cele două părți au stabilit de comun acord ca, până la pronunțarea definitivă a Instanței, bebelușul să stea câte două săptămâni în familia maternă și câte două săptămâni în familia paternă. Mama a cerut Ordonanță Președințială pentru încredințarea și stabilirea domiciliului copilului iar tatăl a depus cerere pentru a obține tutela copilului. De asemenea, părinții vor participa la ședințe de consiliere de specialitate în cadrul DGASPC Constanța, iar o astfel de întâlnire va avea loc în cursul acestei săptămâni. Cazul va fi în continuare monitorizat de DGASPC Constanța“, scrie într-un comunicat de presă al Direcției.

Cu alte cuvinte, războiul între cei doi părinți continuă, iar copilul este monedă de schimb. Până când instanța competentă va stabili domiciliul permanent al copilului, dar și cine va avea tutela lui, părinții vor juca ping-pong cu bebelușul de trei luni.

Unde este dreptatea și în ce fel primează binele copilului în această situație?! Dar poate stăm nooi prea drept și judecăm strâmb...Pagina a fost generata in 0.1844 secunde