Ping-pong-ul constănțean, în topul Naționalelor de tineret

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Ping-pong-ul constănțean, în topul Naționalelor de tineret

Sport 20 Noiembrie 2017 / 17:37 1287 accesări
Medaliații din proba de dublu mixt, cu patru constănțeni printre cei opt sportivi de pe podium: Cristian Pletea (aur), Mihaela Plăeașu (argint), Camelia Mitrofan și Bogdan Postudor (bronz, primii din dreapta)

Medaliații din proba de dublu mixt, cu patru constănțeni printre cei opt sportivi de pe podium: Cristian Pletea (aur), Mihaela Plăeașu (argint), Camelia Mitrofan și Bogdan Postudor (bronz, primii din dreapta)

În perioada 16-18 noiembrie 2017, la Cîmpulung Muscel s-a desfășurat Campionatul Național de tenis de masă pentru tineret, la care au participat 37 de băieți și 23 de fete, de la 21 de cluburi. Protagoniștii competiției au fost Cristian Pletea (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța) și Adina Diaconu (CSM Slatina), ambii cucerind titlul național la simplu și la dublu mixt. Adina Diaconu și-a adjudecat și o a treia medalie de aur, la dublu feminin, alături de colega sa de club Bogdana Trifu. La dublu masculin, Pletea a făcut pereche cu Rareș Sipoș (CSM Cluj), însă cei doi au pierdut finala probei, în fața lui Cristian Chiriță (CS Pristavu Cîmpulung Muscel) și Dragoș Oprea (CSM Buzău).

Colegă cu Cristian Pletea la LPS „Nicolae Rotaru”, Mihaela Plăeașu s-a întors și ea cu trei medalii de la Naționalele pentru tineret: bronz la simplu fete și la dublu fete, alături de Alina Zaharia (CS Farul Constanța), plus argint la dublu mixt, alături de Florin Spelbuș (SC Pristavu Cîmpulung).

Pe lângă bronzul de la dublu feminin, farista Alina Zaharia a obținut și argintul la simplu. CS Farul a mai cucerit și o medalie de bronz la dublu mixt, prin Bogdan Postudor și Camelia Mitrofan.

AUR PENTRU CADETA ELENA ZAHARIA, LA OLYMPIC HOPES TOURNAMENT

Săptămâna trecută, la Budapesta, s-a desfășurat Olympic Hopes Tournament (Turneul Speranțelor Olimpice), competiție la care au luat parte și echipele de cadeți și cadete ale României. Micii tricolori au dominat turneul din capitala Ungariei, unde au cucerit șapte medalii. Ambele echipe au obținut medalia de aur, la care s-au adăugat cinci medalii la individual (două de aur, două de argint și una de bronz). Din echipa României a făcut parte și talentata Elena Zaharia, de la CS Farul Constanța, care a câștigat finala de simplu fete cu Ioana Sîngeorzan. Bronzul i-a revenit unei alte românce, Evelyn Ungvari. Și la simplu băieți am avut o finală românească, în care Iulian Chiriță l-a învins pe Dragoș Bujor.

Anterior, Elena Zaharia și colega sa club Luciana Mitrofan câștigaseră medalia de bronz a probei de dublu cadete din cadrul Openului Ungariei pentru juniori și cadeți.

TRAGEREA LA SORȚI PENTRU EUROPENELE PE ECHIPE DIN 2019

Sâmbătă, la Stockholm, a avut loc tragerea la sorți pentru campania de calificare la Campionatul European pe echipe pentru seniori, cu turneul final în 2019. Formația masculină a României a fost repartizată în grupa A2, alături de Slovenia și Belgia, în timp ce echipa feminină, campioană europeană en titre, nu participă la calificări, urmând să joace direct la turneul final.

Citește și:

Cristian Pletea luptă pentru calificarea la JO de tineret din 2018

Elena Zaharia, noul copil-minune al tenisului de masă românesc

Constănțeanca Elena Zaharia, învingătoare la Slovenia Open12