Pique şi Djokovic vor să transforme Cupa Davis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Pique şi Djokovic vor să transforme Cupa Davis

Sport 27 Februarie 2018 / 12:34 504 accesări

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) încearcă să schimbe formatul Cupei Davis şi a început un proiect în acest sens, în eşaloanele inferioare. Astfel ITF a scurtat durata unei întâlniri de la trei zile la două, precum şi cea a meciurilor, de la cel mai bun din cinci seturi la cel mai bun din trei seturi. Acum, încă un proiect este pe cale să fie pus în aplicare pentru reformarea Cupei Davis, competiţie începută în 1900. Propunerea a venit din partea fotbalistului spaniol Gerard Pique şi a tenismanului sârb Novak Djokovic, a anunţat cotidianul francez „L'Equipe”.

ITF a confirmat aceste discuţii, iar din 2019 Grupa Mondială a Cupei Davis va deveni Cupa Mondială de tenis, urmândă să se desfăşoare într-o săptămână, în luna noiembrie. La acest turneu vor participa 18 formaţii, 16 din Grupa Mondială, plus două care vor fi invitate. Echipele vor fi împărţite pe grupe, fază urmată de una eliminatorie, începând cu sferturi de finală. Întâlnirile vor avea trei meciuri, două de simplu şi unul de dublu, care se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi. Cupa Mondială de tenis va fi organziată de ITF în parteneriat cu grupul Kosmos. Acest nou format, care va fi detaliat ulterior, trebuie aprobat cu două treimi de Adunarea Generală a ITF, programată în luna august, la Orlando (Florida). Suma care ar urma să fie alocată acestei competiţii ar fi cuprinsă între 30 şi 40 milioane de euro. Din cauza programului încărcat din timpul sezonului, multe vedete din tenis nu sunt interesate de Cupa Davis, deoarece meciurile se dispută în lunile februarie, aprilie, septembrie şi noiembrie.

Pique şi Djokovic au încercat, iniţial, fără succes, să convingă ATP să reînfiinţeze Cupa Mondială pe echipe, o competiţie care a avut loc din 1978 până în 2012, la Dusseldorf (Germania).

Taguri articol


12