Pistorius riscă 15 ani de pușcărie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atletism

Pistorius riscă 15 ani de pușcărie

Sport 03 Decembrie 2015 / 14:59 354 accesări

Atletul paralimpic Oscar Pistorius, eliberat în octombrie după o perioadă de detenţie de un an ca urmare a uciderii iubitei sale Reeva Steenkamp, a fost declarat vinovat de omor, joi, de Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud, astfel că riscă o condamnare la cel puţin 15 ani de închisoare. Judecătorul a precizat că acuzatul „este vinovat de omor, el având intenţii criminale” atunci când şi-a folosit arma, și, drept urmare, sentinţa va fi revizuită. Pistorius a fost eliberat din închisoare, la 19 octombrie, după un an de detenţie, el fiind plasat în regim de arest la domiciliu.

Sportivul a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de omor din culpă în procesul în care era acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Pistorius a decis să nu conteste sentinţa primită, însă Parchetul a făcut apel.

Campionul paralimpic, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Citește și:

A început judecarea apelului în cazul lui Oscar Pistorius

Oscar Pistorius a fost eliberat după un an de detenţie

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1671 secunde