Plajele intră în pregătire pentru sezonul turistic 2023

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Plajele intră în pregătire pentru sezonul turistic 2023

Administrație 18 Martie 2023 / 17:45 315 accesări

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) a început pregătirea plajelor pentru sezonul turistic ce debutează la 1 mai 2023. ABADL administrează o suprafața totală de plajă de 392 de hectare.

Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au împărțit zonele de plaje în trei tronsoane: Năvodari – Mamaia – Constanța;Agigea – Eforie – Tuzla – Costinești;Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche.

Întreținerea sectoarelor de plajă presupune un proces tehnologic care se derulează concomitent, pe întreg litoralul Mării Negre. Complexul de lucrări (igienizare, nivelare, evacuare scoică, alge și deșeuri, afânare, ecologizare) este executat cu utilaje din parcul propriu și personal propriu”,anunță ABADL.

Activitățile de pregătire pentru sezonul estival, constă în: curățarea manuală a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc) și a deșeurilor de orice natură, încărcarea manuală în mijloace de transport sau containere, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, nivelare mecanizată a nisipului depus la zidurile de sprijin/garduri de stuf din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, reabilitarea suprafețelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulări (dislocare, încărcare, transport și nivelare în zonele stabilite), demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafețelor de plajă, lucrări de afânare a nisipului (discuri) și mărunțirea scoicilor.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1254 secunde