Plan Comun European pentru combaterea cancerului; toți pacienții au dreptul la tratament egal!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Plan Comun European pentru combaterea cancerului; toți pacienții au dreptul la tratament egal!
Sănătate 04 Decembrie 2018 / 13:24 404 accesări 3 comentarii

Țara noastră va prelua Președenția Consiliului UE și va susține ideea elaborării unui Plan Comun European pentru combaterea cancerului deoarece toți pacienții europeni au dreptul la tratament egal; toate astea, de la 1 ianuarie 2019.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat pe 4 decembrie la lucrările Forumului European de Cancer cu tema ”Changing the Future of Cancer on Europe”, ocazie cu care a trecut în revistă câteva dintre programele aflate în derulare în România, dar și faptul că țara noastră va prelua Președenția Consiliului UE și va susține ideea elaborării unui Plan Comun European pentru combaterea cancerului deoarece toți pacienții europeni au dreptul la tratament egal; toate astea, de la 1 ianuarie 2019.

”Începând cu 2012 avem în derulare programul de depistare precoce al cancerului de col uterin, din 2002 România a implementat Programul Național de tratament al pacienților cu afecțiuni oncologice. De asemenea, începând cu anul 2018 a fost consolidată infrastructură pentru screening prin achiziționarea din fonduri europene a 8 unități mobile pentru depistare precoce a cancerului de col uterin. Am început implementarea a 7 programe de screening pentru depistarea cancerului cu finanțare europeană și am finalizat parțial achiziția de echipamente și aparatura necesară dotării centrelor din rețeaua națională de radioterapie. Tot în 2018 am introdus în compensare 14 molecule noi pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, iar în prezent România asigură gratuit 126 de molecule pentru tratarea pacienților cu cancer”, a declarat Sorina Pintea ,în deschiderea evenimentului.

De asemenea, cel puțin două din obiectivele României în această perioadă au legatură cu acest subiect, este vorba despre accesul pacienților la medicamente și mobilitatea pacientului.

Loading...

3 comentarii

marian 14:06:39 / 04 Decembrie 2018
CE SA VEZI

AU DREPTUL LA TRATAMENT EGAL.... ZI SA MOARA MATA. CUM SE FACE CA CEI CU AIDIS NU AU MEDICATIE ARV CUM CUM CUM. NU TE FORTA SA RASPUNZI FACI AFIRMATI PT INOCENTI DAAA.CEI IMPLICATI AFECTATI STIU ASTA.NEMERNICOOOOO

Mihai 14:07:30 / 04 Decembrie 2018
Pentru marian

Spune direct sida ce mai mai

ion 14:10:42 / 04 Decembrie 2018
Pentru Mihai

Spuneti direct dragilor ca in Cta nu sint medicamente virale pt bolnavi cronici maispuneti ca atunci cind sint se dau/distribuie prin 2-3 miini. Nu se pot distribui direct de spitalul de infectioase de aici datorita minariilor care sint intre Baylor si inf cta.Sa mai traiasca si alti pe linga/pe baza nemernicilor care sint 1/2 morti.Ei desigur par viii' da f vi.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2413 secunde