Planetariul din Constanța se redeschide după ce a fost modernizat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Planetariul din Constanța se redeschide după ce a fost modernizat

Administrație 16 Iunie 2022 / 09:32 676 accesări

Planetariul de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa se redeschide joi, după ce a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de peste un milion de euro, anunţă conducerea instituţiei.

"Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a implementat proiectul UNIMIS - 'A joint opened window to the universe mysteries', în cadrul Programului transfrontalier INTERREG V-A, Axa prioritară 2 România - Bulgaria. În cadrul acestuia, instituţia lider a achiziţionat echipamente de ultimă generaţie pentru Planetariu, o instalaţie hibrid 4K şi un simulator astronomic digital fulldome.

Astfel, vizitatorii vor participa, de joi, la prezentări interactive ale constelaţiilor şi obiectelor de pe bolta cerească, 'navigând' prin univers prin intermediul proiecţiilor fulldome (la 360 de grade) ale sistemului laser 4K, de ultimă generaţie, instalat în Planetariu", informează instituţia, într-un comunicat de presă.

Începând de joi vor fi susţinute cinci demonstraţii în fiecare zi, la orele 9,45, 11,45, 13,45, 15,00 şi 16.00.

Tariful pentru adulţi este de 18 lei, cel pentru însoţitor de 12 lei, iar elevii şi studenţii plătesc 4,5 lei.

Bugetul proiectului UNIMIS pentru Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa este în valoare de 1.096.575,54 euro, 730.000 de euro fiind doar valoarea celor două proiectoare, unul american şi unul japonez, sistemul actual fiind cel mai performant din sud-estul Europei, unul de top mondial. Consiliul Judeţean Constanţa a sprijinit implementarea proiectului UNIMIS şi a asigurat, prin alocarea de subvenţie, disponibilitatea fondurilor necesare pentru achiziţionarea dotărilor din Planetariu.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1348 secunde