Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Plângere penală pe numele lui ÎPS Teodosie pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Eveniment 07 Ianuarie 2021 / 19:47 1505 accesări
Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

Foto: facebook, Arhiepiscopia Tomisului

O plângere penală a fost depusă pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba de Bobotează la care au participat mii de oameni.
Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel.

Arhiepiscopul Tomisului a organizat o slujbă de Bobotează la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța. Imaginile au arătat că enoriașii nu au respectat distanța de minimum doi metri, regula stabilită de autorități printr-un ordin valabil pe durata stării de alertă.

După slujba din interior, ÎPS Teodosie a plecat spre Portul Tomis pentru a împărți credincioșilor apă sfințită. În port au fost circa 3.000 de persoane, care s-au înghesuit și nu au respectat distanța fizică de doi metri.

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat și spune că ÎPS Teodosie “nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”.

“Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului consideră plângerea penală neîntemeiată deoarece:

1. Conform legislației,pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

2. La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte”, precizează Arhiepiscopia Tomisului.12