Plângeri penale în cazul verificărilor la Serviciul de Ambulanţă Suceava

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Plângeri penale în cazul verificărilor la Serviciul de Ambulanţă Suceava

Sănătate 01 Iulie 2016 / 18:23 505 accesări

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii (MS) a anunţat, vineri, că a dispus sesizarea Parchetului în urma unui control efectuat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava privind trecerea terenurilor din proprietatea statului în cea privată a municipiului Suceava.

Corpul de Control al MS a efectuat o acțiune de verificare la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Suceava în perioada 18-22 aprilie, fiind vizate mai multe aspecte ale activității fostului manager al unității, Daniel Martiniuc, care a ieșit la pensie în martie.

Conform raportului, s-a constatat trecerea nelegală din proprietatea statului în proprietatea privată a municipiului Suceava a terenului aferent sediului administrativ pe care îl ocupă Serviciul Județean de Ambulanță Suceava. Sursa citată menționează că situația a fost constatată încă din octombrie 2014, în urma unui control efectuat atunci, când s-a dispus remedierea acestei situații. Acțiunea de control desfășurată în aprilie arată însă că nu au fost îndeplinite măsurile dispuse. Mai mult, în luna noiembrie 2014, SAJ a cerut printr-o adresă către Primăria Municipiului Suceava sprijin și pentru trecerea clădirii sediului administrativ în domeniul public sau privat al municipiului Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că nu-și amintește despre această speță, dar a precizat că a supus atenției consilierilor un proiect de hotărâre privind situația de la SAJ Suceava, care a fost respins în Consiliul Local. Corpul de Control al MS menționează că după controlul de la SAJ Suceava a mai sesizat Parchetul și în alte două probleme, una privind modalitatea de organizare a unor concursuri de ocupare de posturi în cadrul SAJ Suceava, iar cealaltă ținând de casarea unor mijloace fixe. Din echipa de control au făcut parte reprezentanți ai MS, ai Departamentului de Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne și ai Direcției de Sănătate Publică Timiș, potrivit MS.12
Pagina a fost generata in 0.2074 secunde