Platini va candida la preşedinţia FIFA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal internațional

Platini va candida la preşedinţia FIFA

Sport 30 Iulie 2015 / 00:00 475 accesări

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia FIFA, într-o scrisoare adresată, ieri, celor 209 federaţii afiliate forului fotbalistic mondial. „Sunt momente în viaţă în care trebuie să ştii să-ţi iei destinul în mâini. Vreau să redau FIFA rolul şi demnitatea pe care le merită. Am decis să candidez deoarece este în interesul fotbalului”, a afirmat Platini în scrisoarea publicată pe site-ul oficial al UEFA.

„Contez pe sprijinul vostru şi pe dragostea comună pentru fotbal, pentru ca împreună să oferim milioanelor de pasionaţi ai sportului nostru ceea ce aşteaptă: FIFA exemplară, unită şi solidară, respectată, iubită şi populară”, a adăugat şeful forului de la Nyon. Platini a primit mesaje de susţinere din partea a patru confederaţii continentale.

Alegerile pentru preşedinţia FIFA se vor desfăşura la 26 februarie 2016, la Zurich. Joseph Blatter a decis să demisioneze de la preşedinţia FIFA în luna iunie, după ce a izbucnit scandalul de corupţie în care sunt implicaţi înalţi demnitari ai forului internaţional.

Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până la 26 octombrie.

Fost fotbalist, campion european cu Franţa în 1984 şi triplu câştigător al „Balonului de Aur”, Platini este preşedintele UEFA din ianuarie 2007.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1714 secunde