Plecarea lui Lazăr, simultană cu cea a lui Toader

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Plecarea lui Lazăr, simultană cu cea a lui Toader Secţia pentru procurori a CSM discută, joi, cererea procurorului general
Justiție 18 Aprilie 2019 / 09:34 1664 accesări 0 comentarii
Pentru ca solicitarea de pensionare să fie discutată, trebuie verificat de către CSM ca Lazăr să nu aibă acţiuni disciplinare exercitate şi cercetări penale începute pe numele său

Pentru ca solicitarea de pensionare să fie discutată, trebuie verificat de către CSM ca Lazăr să nu aibă acţiuni disciplinare exercitate şi cercetări penale începute pe numele său

Secţia pentru procurori a CSM a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de joi cu solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcţie prin pensionare. Mandatul de procuror general al lui Lazăr expiră la finele lunii aprilie.

Procurorii CSM urmează să discute, joi, cererea lui Augustin Lazăr de eliberare din funcţie prin pensionare.

Augustin Lazăr a confirmat miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus cererea de pensionare, precizând totodată că mandatul său la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) expiră pe 27 aprilie.

Surse judiciare au precizat că, pentru ca solicitarea de pensionare să fie discutată în Secţia de procurori, trebuie obţinute relaţii de la Inspecţia Judiciară, respectiv de verificat dacă Augustin Lazăr nu are acţiuni disciplinare exercitate, şi de la Parchetul General, dacă nu are începute cercetări penale în ceea ce-l priveşte, precizând că miercuri au fost cerute aceste informaţii de la Inspecţia Judiciară.

El şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, iar săptămâna trecută a fost chiar intervievat de o comisie de la Ministerul Justiţiei condusă de Tudorel Toader, însă ulterior Toader a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi nu au îndeplinit condiţiile pentru a conduce Ministerul Public, aşa că procedura a fost reluată.

Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuţiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiţionată şi-au făcut fracţia de pedeapsă, conform legii, şi că nu decide eliberarea sau nu a deţinuţilor.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1835 secunde