Ploi, vânt şi grindină până vineri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cod galben în Capitală şi 17 judeţe

Ploi, vânt şi grindină până vineri

Vremea 27 Iunie 2018 / 15:06 1941 accesări

Meteorologii au emis miercuri o informare meteo de ploi, vânt şi grindină pentru cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. Din noaptea de miercuri spre joi, Capitala şi 17 judeţe intră sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara.

Începând de joi de la ora 23 până vineri la ora 10, temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Izolat vor fi condiţii de grindină.

Începând de joi de la ora 3.00 până la ora 23, Bucureştiul şi judeţele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Vrancea vor fi sub cod galben de ploi puternice.

Dobrogea

În a doua parte a nopţii de miercuri spre joi (27/28 iunie) şi pe parcursul zilei de joi, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi izolat 50...60 l/mp.

Meteorologii menţionează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă.

Taguri articol


12