Ploile abundente au blocat Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ploile abundente au blocat Constanța
Social 28 Iulie 2017 / 13:13 3310 accesări 0 comentarii

Municipiul Constanța este blocat de ploile abundente ce au lovit județul începând de noaptea trecută. Mai multe intersecții din oraș sunt inundate, traficul fiind restricționat pe mai multe artere principale din oraș. Primăria Constanța a transmis un comunicat de presă în care a detaliat intervențiile din ultimele ore. Redăm textul mai jos:

"Centrul Meteorologic Regional Dobrogea anunță prelungirea codului galben de ploi pentru municipiul Constanța până în această seară la ora 23:00, cantitățile de apă putând depăși 30 l/mp. Totodată, pot fi înregistrate descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Temperaturile minime se vor încadra între 19 – 20 grade Celsius, iar cele maxime între 22 – 23 grade Celsius.

Până la această oră, un echipaj al Serviciului Spații Verzi, din cadrul Primăriei a intervenit pentru eliberarea carosabilului pe str. Crizantemelor, unde un copac uscat pe interior s-a prăbușit. De asemenea, s-a mai intervenit pe aleea Timonei pentru ridicarea unui copac căzut, care a avariat ușor plafonul unui autovehicul. Reprezentanții Serviciului Spații Verzi sunt pregătiți să intervină în cazul în care situația o va impune cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari.

Echipe ale Serviciului Igienă Publică intervin în permanență la pasajele inundate de la Gară și de pe str. Ștefan cel Mare cu vidanje.

Polițiștii locali au oprit circulația în intersecțiile inundate: bd. Tomis cu bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Soveja cu bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Primăverii cu str. Soveja, str. Soveja cu bd. Mamaia, bd. Aurel Vlaicu cu bd. Tomis și s-a restricționat accesul pe str. Chiliei și str. Soveja, circulându-se doar cu mijloacele de transport în comun. În acest timp 2 echipe ale Poliției Locale monitorizează zonele cu risc de inundații și vor restricționa traficul dacă situația o va impune.

De asemenea, 20 echipe (a câte 4 oameni fiecare) cu 10 vidanje, 3 vome și 15 pompe ale SC RAJA SA intervin în municipiul Constanța pentru decolmatarea rigolelor de scurgere, a canalizărilor și pentru pomparea apei din zonele inundate.

Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel:

- Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

- Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722.545.366;

- Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;

- Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05;

- Dispecerat S.C. RAJA S.A. - 0241/924."

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.315 secunde