PNL a început epurările post-electorale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine comentează zboară PNL a început epurările post-electorale
Politică 09 Iunie 2016 / 15:32 1528 accesări 0 comentarii

Theodor Paleologu: "Din suita de imbecilități piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi și excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla"

Theodor Paleologu:

Cristian Bodea: "Sunt vinovat, am spus adevărul şi nu am tremurat în faţa kaiserului"

Cristian Bodea:

Au apărut și primele două victime în războiul intern din PNL, declanșat de rezultatele sub așteptări obținute de partid la nivel național și de înfrângerea usturătoare suferită de neo-liberali în Capitală. La doar patru zile după închiderea urnelor, Teodor Paleologu și Cristian Bodea au fost excluși din rândurile PNL după ce au fost extrem de vocali și vehemenți în ceea ce privește exprimarea opiniilor critice la adresa conducerii partidului. Senatorul Bodea a declarat, la începutul săptămânii, că PNL a crezut orbeşte în Iohannis, "marele ayatollah al României", criticând rezultatul obţinut de PNL în alegerile locale. La rândul lui, deputatul Theodor Paleologu a declarat, recent, că seniorul Mircea Ionescu-Quintus ar trebui să se retragă şi ''să nu-şi mai dea cu părerea despre o realitate de care e de multă vreme rupt cu desăvârşire'', reacţia venind după ce preşedintele de onoare al liberalilor l-a criticat public pe Nicuşor Dan și a lăudat-o pe Gabriela Firea.

Înaintea deciziei de excludere a celor doi, semi-președintele PNL Vasile Blaga a anunțat că se vor respecta procedurile privind eliminarea lor din partid, opinând că atât Bodea, cât și Paleologu ar fi trebuit, poate, să folosească alte cuvinte. După excludere, Bodea a răspuns ironic: "Cum ar veni, Bodea şi Paleologu sunt vinovaţi pentru că spun Adevărul poporului şi nu tremură în genunchi în faţa preaînțelepciunii kaiserului. De fapt, după Statutul actual, ești vinovat pentru că vorbeşti. E drept, încă nu e interzis să gândeşti ceva împotriva "conducerii", de partid şi de stat. Dar nu mai e mult până găsesc ei o soluție şi pentru asta. După proceduri, bineînţeles...". Nici pe Paleologu nu l-a amuțit excluderea: "Din suita de imbecilități piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi și excluderea singurului om care a prevăzut exact ce se va întâmpla, care a avertizat non-stop asupra erorilor și derapajelor, care poate opri hemoragia și degringolada partidului în București. Singurul totodată care e pe bune liberal și are în genealogia sa o droaie de fruntași liberali - miniștri, primari, deputați și senatori - încă de la fondarea partidului în 1875". Theodor Paleologu a afirmat că Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Bușoi, Teodor Atanasiu şi Cezar Preda, vinovaţii pentru rezultatele slabe obţinute în Capitală, rămân în funcţie şi vor duce PNL-ul sub 8% în București.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1466 secunde