PNL se opune ca Primăria să cumpere rețeaua de termoficare a Constanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Comunicat de presă PNL se opune ca Primăria să cumpere rețeaua de termoficare a Constanței
Administrație 15 August 2019 / 16:54 897 accesări 3 comentarii
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă

„În cei aproape 20 de ani în care au transformat RADET și C.E.T. Constanța în vaca lor de muls, Clanul Mazăre, din care onor face parte și primarul Decebal Făgădău, a distrus sistemul de termoficare din municipiu.

Avem în față un nou exemplu clar de un primar Făgădău paralizat de frică și neputință. Edilul Constanței a propus consiliului local cumpărarea rețelei de termoficare de către municipalitate fără a-și asuma probabil cel mai important aspect: că rețeaua ar urma să fie reabilitată cu fonduri europene.

Asta înseamnă că primarul, așa cum a făcut cu stadionul Farul și celelalte baze sportive din oraș, vrea să aducă sistemul de termoficare, aflat într-o stare deplorabilă, la municipalitate, lăsând povara reabilitării lui din nou pe umerii constănțenilor.

În condițiile în care bugetul Constanței este total insuficient, nu înțelegem duplicitatea primarului, care s-a transformat în tremurici atunci când aude de fonduri europene. Știm foarte bine că eșecurile sale în ceea ce privește atragerea de fonduri europene au secat bugetul local, constănțenii trebuind să plătească din banii lor toate oalele sparte de Făgădău în implementarea investițiilor cu fonduri comunitare.

Amintim aici doar de cea mai recentă “realizare” a actualei administrații locale care, deși trebuia să reabiliteze parcul arheologic din fonduri europene, a trebuit să dea toți banii înapoi la Bruxelles, iar investiția de milioane de euro a făcut-o din bugetul local. Așa a ajuns municipiul Constanța să atragă fonduri europene mai mici chiar decât comuna Cuza Vodă!

În acest sens, consilierii PNL au votat împotriva proiectului inițiat de primarul Decebal Făgădău, deoarece acesta nu a precizat că se va face reabilitarea rețelei de termoficare și că va accesa fonduri europene pentru asta.

Îi cerem public edilului sa repună pe ordinea de zi acest proiect, însă cu asumarea clară că rețeaua de termoficare va fi modernizată și reabilitată, așa cum este și normal, cu bani europeni. Acest lucru ar fi o garanție că municipiul Constanța nu va rămâne fără apă caldă și căldură în așteptarea banilor de investiții pe care actuala primărie este limpede că nu îi are și nici nu îi va avea.

Totodata, îi reamintim primarului că a “uitat” sa precizeze în proiectul de hotărâre ce se va întâmpla cu personalul, care în momentul de față asigură întreținerea rețelei de termoficare!

Ne amuză spaima PSD și a primarului Făgădău atunci când vine vorba de fonduri europene, dar le reamintim că această funcție îi obligă să-și asume măsurile cele mai bune pentru Constanța și constănțeni. Dacă nu este capabil, îi recomandăm să renunțe încă de pe acum și sa nu mai aștepte rușinea înfrângerii la alegerile de anul viitor.“

Comunicatul de presă de mai sus, remis redacției astăzi, este semnat de președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

Loading...

3 comentarii

Atentie pnl ! 11:53:06 / 16 August 2019
Nu votam pnl !

Rugam pnl sa schimbe ei conductele radetului pe banii lor. Aveti grija ca nu vom vota pnl. Daca nu se rezolva problema incalzirii sa dea draqu daca nu vom vota udmr, numai ca sa dispara si pnl.ul - care nu are activitate si nu face nimic pt constanteni de 29 ani.

Ion 14:37:30 / 16 August 2019
Fonduri europene

Păi sacali nu pot fura fonduri europene. cu firmele de casa a psd.in constanța nu lucrează nimeni in afară de mobitom,polaris,abc val.cu bani primăriei

Violeta 12:12:01 / 20 August 2019
Urgente

Nu cred ca CET ul este unica urgenta a municipalitatii, Uitati-va la modul in care este gestionata linistea publica in oras. Muzica la maxim, mizerie si trafic haotic, oriunde te-ai duce in Constanta. NU mai ai exista politie locala si nici inspectori ai primariei???

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2099 secunde