PNL și USR s-au aliat! Au sesizat împreună CCR

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PNL și USR s-au aliat! Au sesizat împreună CCR
Politică 18 Mai 2017 / 18:07 405 accesări 0 comentarii

PNL şi USR au sesizat Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor. „Prin Hotărârea nr. 37 din 9 mai 2017 privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, Camera Deputaţilor a procedat la abrogarea art. 74. Prin abrogare devine posibilă desfăşurarea, în acelaşi timp, a unei anchete judiciare şi a unei anchete parlamentare. Suntem în situaţia în care, prin ancheta parlamentară, care reprezintă o activitate cu profund caracter politic, poate fi influenţată administrarea probelor în cadrul unei anchete judiciare. Rezultă, din această modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, că activitatea puterii legislative poate influenţa, în orice moment, activitatea puterii judecătoreşti”, se arată în sesizarea citată de agerpres.ro.

PNL şi USR invocă o decizie a CCR din 2012, potrivit căreia Ministerul Public este parte a autorităţii judecătoreşti, iar faptul că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei nu califică Ministerul Public ca fiind o instituţie a cărei activitate s-ar afla sub control parlamentar. De asemenea, deputaţii celor două partide arată că textul abrogat constituia o garanţie a respectării principiului separaţiei puterilor în stat. „Se legiferează instrumente cu caracter jurisdicţional la îndemâna unei comisii parlamentare de anchetă, încălcându-se astfel dispoziţiile art.1 alin.(4) din Constituţia României, care consacră principiul separaţiei puterilor în stat”, susţin deputaţii PNL şi USR în sesizare. PNL şi USR solicită CCR să constate că hotărârea privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor este neconstituţională.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2245 secunde