PNL urmărește și alte criterii decât cele din statut în cazul candidaților la locale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PNL urmărește și alte criterii decât cele din statut în cazul candidaților la locale

27 Noiembrie 2015 / 17:38 513 accesări

Criteriile de integritate pentru membrii PNL care vor candida în alegerile locale vor viza și alte aspecte în afara celor prevăzute de statut privind procedurile în Justiție, a declarat vineri liderul liberal Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

"Criteriile de integritate din statut se referă la sancțiunile aplicabile membrilor PNL în cursul procedurilor penale pentru infracțiuni săvârșite cu intenție. (...) Criteriile de integritate pentru membrii PNL care vor candida în alegerile locale vor viza și alte lucruri în afara situațiilor prevăzute de statut. (...) O dată ce vor fi adoptate de Consiliul Național al PNL într-un fel ca parte integrantă din statut, ele vor deveni obligatorii de respectat pentru toții membrii PNL care vor să candideze", a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că o comisie a PNL din care face parte alături de Cristina Trăilă, Adriana Săftoiu, Mihai Voicu și Ion Stroe a avut deja o primă discuție pe acest subiect.

"Am făcut, practic, o evaluare a posibilelor criterii de integritate pe care să le aplicăm și, în mod evident, vom aplica și alte criterii în afară de criteriile care țin de procedurile în Justiție", a explicat Orban.

El a enumerat între criteriile de integritate care ar urma să fie luate în calcul pentru potențialii candidați ai PNL la locale pe cele legate de conflict de interese și incompatibilități, dar și pe acela conform căruia un membru liberal care vrea să candideze la o primărie sau un consiliu județean să nu aibă contracte prin firmele sale cu respectivele unități administrativ-teritoriale.Ştiri recomandate

12