PNȚCD sprijină candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declarația liderului Aurelian Pavelescu la Constanța: PNȚCD sprijină candidatura Vioricăi Dăncilă la prezidențiale
Politică 18 Noiembrie 2019 / 17:50 840 accesări 1 comentariu
Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu: „Iohannis nu a făcut nimic, în cinci ani, în afară de a denigra România, de a decredibiliza propriul guvern şi propriul parlament. De aceea nu doreşte o confruntare cu Viorica Dăncilă.

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu: „Iohannis nu a făcut nimic, în cinci ani, în afară de a denigra România, de a decredibiliza propriul guvern şi propriul parlament. De aceea nu doreşte o confruntare cu Viorica Dăncilă.

Liderul PNŢCD la nivel național, Aurelian Pavelescu, a reafirmat luni, la Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în comun de PNŢCD şi PSD Constanţa, că formaţiunea politică pe care o conduce susţine candidatura social-democratei Viorica Dăncilă la alegerile prezidenţiale, argumentând decizia prin faptul că trebuie apărată democraţia. "Transmit şi aici, la Constanţa, susținerea noastră pentru candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru turul doi. Pe 2 noiembrie, la Bucureşti, a avut loc un Comitet Naţional de Conducere al PNŢCD, care a hotărât susţinerea candidatului PSD şi pentru turul unu, şi pentru turul doi, la alegerile prezidenţiale. De ce face PNŢCD acest lucru? De ce şi-a acordat susţinerea pentru candidatul PSD? La 30 de ani de la Revoluţie, în România, înainte de idei politice, programe politice și programe economice, avem de apărat democraţia", a declarat Pavelescu.

LISTE COMUNE LA LOCALE ȘI PARLAMENTARE

Referitor la colaborarea la nivel judeţean între PSD şi PNŢCD, liderul PSD Constanţa, Felix Stroe, a spus că este una politică, ambele partide mergând împreună şi laalegerile locale şi parlamentare care urmează în 2020. „Colaborarea la nivel judeţean între PSD şi PNŢCD înseamnă o colaborare în plan politic, în sensul că vom merge împreună şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Ne vom sprijini reciproc, vom face sondaje în localităţile noastre şi acolo unde constatăm că dânşii sunt mai bine poziţionaţi, vom sprijini, de ce nu, o candidatură PNŢCD. Și dânşii ne vor sprijini pe noi - o colaborare politică în adevăratul sens al cuvântului", a spus preşedintele PSD Constanţa. Dealtfel, Liderul PNŢCD a aminti, cu privire la colaborarea cu PSD, că aceasta a fost declarată în urmă cu un an şi jumătate. "Colaborarea dintre cele două partide a fost declarată în urmă cu un an şi jumătate, la mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD. Încă de atunci s-a pus problema unei colaborări la nivel naţional şi, de ce nu, constituirea unei platforme politice pentru salvarea democraţiei. prin urmare suntem în curs de a realiza acest proiect. (...) Este pentru prima oară, în 30 de ani, când cele două partide, privite ca ireconciliabile, îşi dau mâna pentru salvarea democraţiei", a dmai eclarat Pavelescu. Potrivit președintelui organizației județene a PSD, Felix Stroe, în judeţul Constanţa sunt 48 de organizaţii PNŢCD, iar reprezentanţi judeţeni ai PSD au avut întâlniri cu toate acestea.

ȘANSE „CONSISTENTE“ PENTRU VIORICA DĂNCILĂ

Cu privire la şansele pe care PSD Constanţa i le acordă Vioricăi Dăncilă pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, Felix Stroe a spus că acestea sunt „consistente“. La rândul său, Aurelian Pavelescu a comentat: „Doamna Viorica Dăncilă şi-a dovedit profesionalismul când a deţinut preşedinţia Consiliului UE, o preşedinţie printre cele mai de succes din întreaga Uniune. Viorica Dăncilă ar fi foarte bună, este o femeie decentă, onestă, sinceră, o femeie care a dovedit ca prim-ministru că poate face lucruri şi găsi soluţii la probleme concrete, pe lângă un Klaus Iohannis care îşi plimbă costumul ca un mut şi în plan extern, la fel cum o face şi în plan intern. N-a făcut absolut nimic în calitate de şef al diplomaţiei româneşti. Absolut nimic, în afară de a denigra România, de a decredibiliza propriul guvern şi propriul parlament. Absolut nimic în cinci ani. De aceea nu doreşte o confruntare cu Viorica Dăncilă“.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1247 secunde