Poate fi păcălit un etilotest? Metode aplicate de români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poate fi păcălit un etilotest? Metode aplicate de români

Lifestyle 21 Februarie 2019 / 09:33 12533 accesări

Etilotestul este cosmarul oricarui sofer care s-a bucurat de un pahar de bere, vin sau tarie inainte de a pleca la drum. Acest aparat de dimensiuni reduse, care este prezent in trusa de lucru a oricarui politist, se dovedeste foarte eficient in a-si indeplini scopul, mai ales daca este o varianta electronica moderna.

Prin transformarea etanolului din respiratie in acid acetic si apa, ofera informatii exacte despre gradul de alcoolemie din sange. Totusi, conform celor de lacomenzi.ro, nu toti romanii sunt convinsi ca un etilotest le poate calcula precis nivelul de alcool din sange, asadar, incearca sa il pacaleasca in diverse moduri.

Care sunt principalele metode pe care le aplica soferii inventivi inainte de a sufla in alcooltest?

Consumul de otet. Consumul de salata cu mult otet reprezinta principala scuza pe care romanii prinsi cu musca pe caciula o furnizeaza catre agentul de politie. Din pacate pentru inventivi, otetul din salata este otet acetic si nu contine alcool.

Consumul de patrunjel. De data aceasta consumul de patrunjel nu este o scuza, ci o realitate. Exista un mit conform caruia patrunjelul poate sa elimine mirosul de alcool si sa pacaleasca alcooltestul. Din pacate pentru cei vizati, mitul ramane la stadiul de mit.

Un alcool tester poate fi pacalit printr-o expiratie puternica inainte de a sufla. Este un mit care se dovedeste adevarat. Cei care expira puternic inainte de a sufla in alcooltest vor genera o valoare ceva mai mica decat cea reala, insa acest lucru nu inseamna ca valoarea va fi zero.

Guma si apa de gura sunt considerate si ele solutii. Dat fiind mirosul puternic al acestor doua elemente de ingrijire orala, soferii considera ca pot fi folosite pentru pacalirea testerului pentru alcool. Realitatea este cu totul si cu totul alta, insa.

De asemenea, nici consumul de apa in cantitati foarte mari sau regurgitarea mancarurilor nu rezolva nimic, asa cum s-ar crede. De fapt, un etilotest nu se bazeaza pe miros in momentul in care ofera rezultatele, ci pe cantitatea de etanol din respiratie, care va fi una constanta, in cazul in care s-au consumat bauturi alcoolice.

Tocmai de aceea, toti cei care isi doresc ca rezultatul sa fie zero, trebuie sa evite consumul de alcool.

Daca se consuma, totusi, cantitati mici de alcool, este bine sa se foloseasca un etilotest, altul decat cel al politistului, pentru verificare.

Exista in comert din ce in ce mai multe variante interesante, multe dintre ele eficiente si relativ ieftine. Orice sofer care obisnuieste sa consume alcool trebuie sa aiba la indemana un astfel de aparat, pentru a avea siguranta si pentru a sti daca poate sa conduca sau nu.

Sursa:PaginaMedicala.ro

Taguri articol


12