Poftă de dulce, ești nervos sau ai mânca gheață? Corpul tău suferă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poftă de dulce, ești nervos sau ai mânca gheață? Corpul tău suferă!

Lifestyle 04 Octombrie 2017 / 09:55 1434 accesări

În tumultul vieții de zi cu zi, alegem conștient sau inconștient să ignorăm semnalele de avertizare pe care ni le transmite corpul nostrum. Curios este că el știe mai bine, la nivel de subconștient, de ce are nevoie pentru a se păstra într-o formă optimă de funcționare.

Fie pentru că nu le înțelegem sensul, fie pentru că nu ne gândim că ni s-ar putea întâmpla și nouă ceva rău, ignorăm anumite semen pe care organismul nostru ni le transmite. Iată ce semne indică faptul că ai putea avea un dezechilibru!

1. Stări de nervozitate

Stres, anxietate și stres? La toate aceste senzații neplăcute adaugi și crampe ale picioarelor? Atunci organismul tău indică o deficiență de magneziu și potasiu. Ca să refaci nivelul acestor minerale, introdu în alimentația ta mai des roșii, banane, spanac și portocale.

2. Piele uscată

Pielea ta este uscată la atingere și și-a pierdut strălucirea naturală în ultima perioadă. S-ar putea să ai o carență de vitamina E, o substanță esențială pentru o piele catifelată și elastică. O poți procura din uleiuri vegetale, pește, nuci și semințe.

3. Poftești la dulce tot timpul

Pofta de ceva dulcet e chinuie pe toată durata zilei? Atunci înseamnă că treci printr-o perioadă stresantă și obositoare. Organismul tău are nevoie de un ajutor din afară – glucoza. Înainte de a cădea pradă tuturor tentațiilor dulci, îndreaptă-ți atenția spre variante mai sănătoase, altfel silueta ta va avea de suferit în urma acestei perioade. Fructele, ciocolata neagră și mierea sunt cei mai buni prieteni ai tăi în acest caz.

4. Nevoia de a consuma gheață

Poate căpare ciudat, însă există persoane care se confruntă cu nevoia acută de a mânca gheață. De unde provine această senzație? Ei bine, corpul are o carență de fier, ceea ce poate însemna chiar anemie, astfel că este indicat să faci analizele de sânge necesare. Cele mai bune surse care asigură organismului acest mineral sunt: ficatul, ouăle, spanacul și scoicile.

5. Sângerează gingiile

În ultima perioadă ți-au tot sângerat gingiile și le ai ușor inflamate? Este evident că organismul încearcă să-ți spună ceva în privința stării tale de sănătate. Te confrunți cu o carență de vitamina C, asă că ar trebui să incluzi cât mai curând în dieta ta alimente precum: fructe citrice, spanac, ardei gras, roșii, varză, broccoli și conopidă.

6. Unghii casante și păr fragil

Te confrunți cu aceste semne? Înseamnă că organismul îți transmite că ai o lipsă de vitamina B. Soluția? Consumă mai mult lapte și ciuperci.

7. Cercuri în jurul irisului

Apariția unor cercuri în jurul irisului este normală pentru persoanele care au peste 50 de ani. Însă ce dezvăluie acest semn atunci când apare la oamenii mai tineri? Specialiștii ne avertizează în privința nivelului de colesterol rău din sânge. Consultă un doctor în această privință și ține cont de regimul pe care acesta ți-l recomandă.

Taguri articol
SănătateSemneAlimenteRegimConsumFructeDulceAnxietate


12