Poftiți la pide, baclavale și kobete!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Concurs culinar turco-tătar cu premii

Poftiți la pide, baclavale și kobete!

Culinar 19 Aprilie 2018 / 17:55 5016 accesări

Toți bucătarii și gospodinele din județ sunt invitați la concurs culinar tradițional turco-tătar. Uniunea Democrată Tătară organizează, în data de 22.04.2018, orele 11.00, în sala de spectacole a casei de cultură I.N. Roman (Biblioteca) un concurs cu tema „Tradiţie şi inovaţie în arta culinară turco-tătară“. Coordonatorul acestei acţiuni este Ismail Bulent, şeful comisiei de tradiţii UDT. Pot concura toţi doritorii, cu condiţia să respecte regulamentul. Pot expune mȃcăruri tradiţionale şi alţi doritori, fără a concura.

Participanţii înscrişi la concurs trebuie să se conformeze următoarelor reguli:

- pentru înscriere participanţii sunt rugaţi să completeze o adresă, să o transmită prin e-mail, fax sau direct organizatorilor până la data de 20 aprilie 2018;

- participanţii vor prezenta un fel de mâncare (inclusiv desert) în cantitate suficientă de gustat pentru 25 persoane (juriul ş.a.) Fără supe sau ciorbe.

- nu existã limită de: vârstă, ocupaţie, pregătire profesională, sex sau etnie, singura condiţie este ca preparatele sã se încadreze în specificul turco-tătar;

- doritorii pot participa individual sau în echipe, iar numărul de reţete cu care participă o persoană/echipă este de minim un fel de mâncare inclusiv desert. Mai multe produse mai multe şanse!

- participarea la concurs se face cu produse gata pregătite, iar pentru fiecare preparat trebuie să fie afişată denumirea acestuia şi reţeta ataşată;

- organizatorii pun la dispoziţia concurenţilor standurile (masă, scaun, sac de gunoi);

- concurenții trebuie să asigure mijloacele de etalare, ambientarea standului, să respecte condiţiile de calitate ale produselor şi de protecţie a consumatorului, să aibă o ţinută de protecţie adecvată concursului;

- organizatorii nu deconteazã participanţilor cheltuielile cu prepararea mâncărurilor şi cu transportul.

Premiile sunt în bani - locul 1 - 500 lei, locul 2 - 300 lei, locul 3 - 200 lei.

Printre criteriile de jurizare se numãrã aspectul general al platoului, care trebuie să fie cât mai apetisant, elegant, estetic. Se va nota îmbinarea echilibrată a factorilor nutritivi cu gusturile moderne. Juriul va urmări proprietățile organoleptice ale produselor (aspect-formă, miez-coajă, gust-aromă), creativitatea și caracterul inovator al acestora, iar concurenții pot utiliza o gamă variată de ingrediente, însă nu este permisă utilizarea de ingrediente nealimentare.



12