Poliția de Frontieră are două drone noi pentru supravegherea Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția de Frontieră are două drone noi pentru supravegherea Mării Negre

Eveniment 06 Aprilie 2021 / 20:54 1664 accesări

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Lansarea unui serviciu de supraveghere cu o dronă de mari dimensiuni a zonei de coastă de la Marea Neagră, în parteneriat cu Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă, a avut loc, marţi, la Grupul de Nave Mangalia, în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Bode a menţionat că prin utilizarea de către Poliţia de Frontieră a respectivului sistem de supraveghere se va îmbunătăţi răspunsul structurilor operative la provocările din ce în ce mai mari din teren.

Acțiunea a avut loc la sediul Grupului de Nave Mangalia, în prezența reprezentanților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a domnului Inspector General Liviu Bute, ai Autorității Navale Române și ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, și s-a axat pe prezentarea unor sisteme complexe, de tip dronă, de monitorizare a spațiului aerian și terestru, care vor inspecta zona de coastă a Mării Negre oferind informații importante pentru asigurarea securității frontierelor.

Este un proiect al Poliției de Frontieră, materializat cu sprijinul Agenţiei Europene pentru Siguranţă Maritimă, care a furnizat in cadrul acestui parteneriat cele 3 echipamente, cu titlu gratuit, pentru 6 luni, cu posibilitate de prelungire a utilizării.

Sunt convins că acest parteneriat pe componenta de supravegherea multifuncțională a zonei de coastă de la Marea Neagră va continua cu tot ceea ce implică la nivel de supraveghere, siguranţă maritimă, operaţiuni de căutare şi salvare și, totodată, va fi consolidat. Din punct de vedere operațional, acest proiect va contribui la îndeplinirea cu succes a obiectivelor asumate la nivel european și regional și anume sporirea capacității naționale de monitorizare a frontierelor și, totodată, la oferirea de noi servicii cu valoare adăugată pentru diferite contexte operaționale.

România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene în lungime de 2070 de km, iar 250 de km sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere operativ.



Ştiri recomandate

12