Poliția de frontieră din Belgia supraveghează granițele terestre cu drone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Poliția de frontieră din Belgia supraveghează granițele terestre cu drone
19 Mai 2017 / 16:35 155 accesări 0 comentarii

Poliţia de frontieră belgiană a început să folosească dronele pentru supravegherea graniţei, după ce utilizarea acestora pentru monitorizarea drumurilor s-a dovedit a fi un succes la începutul anului. Astfel, indivizii certaţi cu legea dar şi automobiliştii care nu şi-au plătit asigurările sau amenzile au motive în plus să se teamă să treacă frontiera în Franţa.

Imediat după atentatele de la Paris din noiembrie 2015, Belgia a fost acuzată de autorităţile franceze că nu a reuşit să îi ţină sub observaţie pe teroriştii care au acţionat la Paris. Într-adevăr, aceştia locuiau în Belgia şi au făcut mai multe drumuri de la Bruxelles la Paris şi înapoi fără a fi opriţi. De atunci, preocuparea principală a poliţiei de frontieră a fost supravegherea mai atentă a graniţelor, în condiţiile în care Belgia, care face parte din Benelux, primul spaţiu liber de circulaţie din Europa, înfiinţat cu mult înainte de Schengen, nu are exerciţiul controalelor clasice la frontieră.

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2349 secunde