Poliția Locală a dat de pământ cu needucații! Record de amenzi în octombrie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mii de sancțiuni, peste un milion de lei

Poliția Locală a dat de pământ cu needucații! Record de amenzi în octombrie!

Administrație 01 Noiembrie 2018 / 16:56 947 accesări

Pe parcursul lunii octombrie 2018, polițiștii locali din Constanța au acționat pe toată raza de competență pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță în rândul constănțenilor. Pe tot parcursul lunii octombrie, aceștia au aplicat 6.583 de amenzi contravenționale, față de 1.407 înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017. Valoarea totală a sancțiunilor acordate luna trecută depășește 1,5 milioane de lei. Controalele au fost orientate în principal pentru menținerea curățeniei, asigurarea ordinii și liniștii publice, fluența circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, verificarea modului de desfășurare a activităților comerciale din municipiul Constanța, combaterea și prevenirea efectelor consumului produselor din tutun în spațiu public închis, depistarea persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil pe mijlocul de transport în comun, depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind plata parcării.

TOPUL NEREGULILOR CONSTATATE

Și de această dată, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri privind serviciile de transport public local. Aproape 1.800 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun. Pe locul doi în topul neregulilor constatate se află cele legate de circulaţia pe drumurile publice. Aproape 1.500 de amenzi au fost aplicate, în special pentru opriri și staționări neregulamentare pe arterele intens circulate din municipiul Constanța. pe locul al treilea în topul sancțiunilor se află cele legate de îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, pentru care au fost aplicate aproape 1.300 de sancțiuni. Amenzile contravenționale au fost aplicate pentru aruncarea unor deșeuri, ambalaje, coji de semințe, resturi din țigară, resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public, întinsul frânghiilor pentru uscarea articolelor vestimentare pe exteriorul imobilelor, aruncarea deșeurilor în alte locuri decât cele special amenajate, răscolirea gunoiului din containere, nemenținerea unei permanente stări de curățenie împrejurul unor imobile, terenuri neigienizate, staționarea vehiculului pe spațiul verde sau cu această destinație ori depozitarea unor obiecte pe domeniul public în scopul „rezervării” unui loc de parcare.

ACTIVITĂȚILE CONTINUĂ

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale. Scopul Direcției Generale Poliția Locală Constanța nu este acela de a-i amenda pe cetățeni sau de a-i împiedica să desfășoare anumite activități în limite legale, ci acela de a crea un climat de ordine și siguranță publică în municipiul Constanța. Numai împreună putem asigura un mediu curat, sanătos și în siguranță în municipiul Constanța!”, spun reprezentanții Poliției Locale. Autoritățile roagă persoanele care se lovesc de cazuri precum cele prezentate mai sus să sesizeze Dispeceratul Poliției Locale Constanța la numărul de telefon 0241/484.205. Pentru utilizatorii aplicației Whatsapp, numărul de contact este 0799.606.142. La acest număr se pot trimite fotografii și date cu privire la fapta constatată.

Taguri articol


12