Poliția Locală, la vânătoare de rable!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mașinile abandonate sau fără stăpân, măturate de pe domeniul public

Poliția Locală, la vânătoare de rable!

Administrație 07 Martie 2018 / 16:08 3217 accesări

De parcă n-ar fi destul de supărătoare penuria de locuri de parcare cu care se confruntă șoferii constănțeni, o bună parte dintre acestea sunt ocupate de... rable. Ne referim în acest caz la automobilele nefolosite de ani buni și care, nefiind întreținute, au ajuns grămezi de fier vechi. Și, chiar dacă autoritățile locale desfășoară periodic acțiuni de strângere a mașinilor lăsate de izbeliște pe străzile municipiului, mereu apar alte rable care încurcă drumurile. Așa că, Poliția Locală a demarat o nouă acțiune de ridicare a mașinilor abandonate sau fără stăpân de pe domeniul public. „Primăria municipiului Constanța aduce la cunoștința constănțenilor că, în perioada următoare, vor fi ridicate, inventariate și depozitate un număr de 20 de autovehicule identificate ca fiind abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. Acțiunea se va derula conform prevederilor art. 3 alin. 3 și art 4 alin 2 din Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, cu modificările ulterioare, a art. 7 din H.G. nr. 156/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002 cu modificărilor ulterioare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

UNDE SE AFLĂ MAȘINILE MAIDANEZE?

Potrivit anunțului instituției, trebuie să fie ridicate 48 de autovehicule, dintre care 28 sunt considerate abandonate (nu au fost mutate din loc de mai mult de un an) și 20 nu au stăpân. Mașinile abandonate se află pe Aleea Crizantemelor nr. 4, str. Oituz nr. 12, Bd. Tomis nr. 301, str. Smârdan nr. 2, Bd. Aurel Vlaicu/ OMW, Aleea Garofiței nr. 32, Aleea Berzei nr. 6, Aleea Daliei, Bd. Aurel Vlaicu/Campus, Aleea Stânjeneilor nr. 3, Bd. 1 Mai/Far, str. Cișmelei, Bd. 1 Mai nr. 5-7, str. Baba Novac/ BL. BN6, str. Dunării nr. 13, str. Ion Lahovari nr. 133, str. Prieteniei nr. 9, str. Oborului nr. 52, str. Vasile Lupu nr. 44, str. Semănătorului nr. 77, str. Merișor/str. Cireși, Aleea Brizei nr. 3, Bd. Tomis nr. 342, str. Dionisie cel Mic/ BL. 18, Aleea Albastrosului/BL. BCA, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 2C și str. Oborului nr. 52/ ANAF. Mașinile fără stăpân se află în următoarele zone: Bd. Ferdinand nr. 106, str. Olteniei nr. 36, str. Semănătorului nr. 17, str. Prieteniei nr. 10, Parcare Poarta 1, str. 1 Decembrie/ BL. 56, Aleea Arcașului/ BL. FDI, Aleea Berzei nr. 6, str. Mihail Jora/Biserică, str. Marinarilor/ Poarta 1, Bd. Aurel Vlaicu/Campus, bd. Marinarilor/ Poarta 1, str. Revoluției nr. 10, str. Cismelei/ Biserică și Aleea Brândușelor nr. 2.

ÎN CE CONDIȚII SE RIDICĂ AUTOVEHICULELE

Nu toate mașinile lăsate pe domeniul public pot fi ridicate de Poliția Locală. De exemplu, autoritățile nu pot lua autoturismele care staționează temporar în loc nepermis. Pentru ca polițiștii locali să intervină, trebuie ca autoturismele respective să fi staționat într-un singur loc mai mult de un an și să prezinte indicii clare că nu mai pot fi folosite (geamuri sparte, anvelope desumflate, caroserie avariată). Poliția Locală poate acționa abia după ce trimite o somație către proprietar în care îl înștiințează să-și mute autoturismul de pe domeniul public. Legea prevede și o serie de excepții. De exemplu, nu pot fi ridicate mașinile staționate mai mult de un an pe un loc de parcare pentru care proprietarul a plătit taxele la zi. În plus, autoritățile nu pot lua un automobil care a fost mutat de pe un domeniu public pe altul, pentru că se consideră că mașina nu a ocupat același loc timp de un an. Conform legii, mașinile ridicate de polițiști pot fi recuperate de proprietari în maximum 5 zile de la momentul ridicării și după achitarea unei amenzi de 2.000 de lei, la care se adăugă 504 lei, însemnând cheltuieli de ridicare, transport și depozitare vehicule abandonate. Dacă autoturismul nu este revendicat, ajunge la fier vechi.12
Pagina a fost generata in 0.1698 secunde