Poliția Locală: „Unii șoferi își lasă mașinile în locuri nepermise TOATĂ ZIUA”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Val de amenzi si oameni încătușați Poliția Locală: „Unii șoferi își lasă mașinile în locuri nepermise TOATĂ ZIUA”
Eveniment 30 August 2018 / 16:22 2287 accesări 5 comentarii

Polițiștii locali din Constanța au ajuns la saturație din cauza celor care își lasă mașinile pe unde apucă. E drept că nici locuri de parcare nu sunt, dar asta este o altă discuție și nu reprezintă neapărat o scuză pentru șoferii atât de nesimțiți încât să își țină mașina parcată O ZI ÎNTREAGĂ în loc nepermis. Numai miercuri, 29 august, polițiștii locali constănțeni au aplicat 67 de amenzi, din totalul de 185, șoferilor care au parcat neregulamentar. „Unii dintre șoferi își abandonează zeci de minute în șir sau chiar o zi întreagă vehiculele, în locuri nepermise. Cei mai mulți conducători auto sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze cu roțile pe zonele verzi, în intersecții, chiar în stațiile de autobuz sau pe trotuarele cele mai înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil”, spun reprezentanții Poliției Locale.

CE ALTE AMENZI AU FOST APLICATE

Alte amenzi au fost aplicate pentru abateri de la normele legale în vigoare privind salubritatea, protecția mediului, menținerea ordinii și siguranței publice, circulației pe drumurile publice și fluidizării traficului rutier, activității comerciale, disciplina în construcții și afișajului stradal. Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 43.520 lei. În ceea ce privește ordinea şi liniștea publică au fost aplicate 31 sancțiuni pentru cerșetorie, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială. La capitolul „protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța” au fost sancționate contravențional 58 de persoane. Nu au fost iertați nici de această dată comercianții ilegali. În acest sens, au fost încheiate 21 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit pe plajă, iar mărfurile și bunurile provenite din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

UN CERȘETOR ȘI UN ALCOOLIC, ÎNCĂTUȘAȚI

Din păcate, cei sancțioați nu s-au împăcat cu ideea și au crezut că îi înduplecă pe polițiști dacă se opun măsurilor dispuse împotriva lor. Astfel, împotriva a două persoane s-a folosit forța fizică și utilizarea cătușelor, conform prevederilor legale. Ambele persoane au devenit agresive și necooperante când au fost surprinse și sancționate contravențional ( una pentru consum de alcool în loc public și cealaltă pentru apelarea la mila publică în intersecția Th.Burada/ B-dul 1 Mai). „Recomandăm persoanelor care încalcă normele legale din sfera de competență directă a poliției locale, să respecte dispozițiile polițiștilor locali, iar în cazul în care sunt depistați și sancționați contravențional, să se conformeze măsurilor dispuse, pentru a nu se ajunge la situații similare. Menționăm că, de la începutul anului și până în prezent, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali au fost nevoiți să folosească mijloacele de utilizare a forței (cătușe, forță fizică, etc) pentru atingerea scopului intervenției în 35 de cazuri.

Măsurile au fost proporționale cu gradul de pericol și starea de fapt, în conformitate și cu respectarea prevederilor art.20 din Legea poliției locale nr.155/2010”, spun reprezentanții Poliției Locale.

Loading...

5 comentarii

Sergiu 19:03:33 / 30 August 2018
Bravada de 2 bani

Sunt foarte impotriva acelora care aleg in mod deliberat sa incalce orice norma elementara de bun simt atunci cand vine vorba despre parcarea pe domeniul public si mai ales pe locurile persoanelor cu dizabilitati, daca acesta este un abuz. Cand vine vorba despre parcarile realizate sau mai bine spus, nerealizate de edilii primariei Constanta, nu mai spunem nimic. Tot bulevardul Tomis a ajuns o eterna gradena de terase de la Capitol in jos, unde din tot trotuarul au mai ramas cativa cm de la mese pana la masinile parcate, fireste , tot pe trotuar. M-am plictisit sa aud cum turistii intreaba de metoda SMS pentru plata parcarii. Nu tu abonament de parcare pe o zi, nici macar un automat cu fise pentru tichete de parcare. Bine ca ne laudam la amenzi, poate ca acesta este si scopul de a atrage bani la buget si alunga turistii in alte zone, mai inteligente din acest punct de vedere. Mai adaug ca desi CL CT a decis ca parcarile rezervate sa devina publice in timpul zilei, 60 -75% dintre acestea sunt blocate de dispozitiv si in timpul zilei. Deh pleaca omul la mall cu tot cu locul de parcare.

Locatar 19:30:05 / 30 August 2018
Loc de parcare

Poate reuseste sa ma lamureasca domnul sergiu adica eu inchiriez o locunta dau bani dar cand nu sunt acasa propitarul pte aduce alti chiriasi ,cam asa si cu parcarea ,adica eu astept sa plec mocagiul de pe locul meu ,nteligentilor .

Sergiu 20:44:46 / 30 August 2018
Parcare de resedinta

Locatar @ cu tot respectul, dar necunoașterea naște monștri. "Consilierii locali contănţeni au participat în cursul zilei de joi, 28 iunie a.c., la şedinţa ordinară. Pe ordinea de zi au fost propuse 59 de proiecte iniţiate de primarul Decebal Făgădău, dintre care 5 au fost retrase. Printre proiectele de hotărâre se află cel referitor la parcările oraşului Constanţa. Locurile de parcare au reprezentat de mult o problemă pentru şoferii constănţeni, asta din cauza numărului mic de parcări comparativ cu numărul tot mai mare al autoturismelor. Cu toate acestea, cei mai isteţi şi responsabili au decis să cumpere locurile de parcare de la municipalitate. Asta pentru a scăpa de chinul zilnic de a căuta un loc de parcare mai aproape de scara blocului. Aşadar, rezervarea locurilor de parcare este valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17:00-08:00, inclusiv sâmbăta, duminica și de sărbători legale. În intervalul 08:00-17:00 de luni până vineri inclusiv, deținătorul autorizației nu mai are drept prioritar de folosință asupra locului de parcare. Oricine poate folosi acel loc de parcare în intervalul menționat."

Suzana 07:20:40 / 31 August 2018
Pitzi si parcarea

Matiz-ul apartine unei pipitze . Chiar daca parcarea e libera , asa cum se vede , pitipoanca tot prost parcheaza .

Gogu 12:00:12 / 31 August 2018
Pentru Sergiu

Acest lucru ar fi fost ideal intr-o societate in care toata lumea munceste in fabrici si uzine si la ora 7 pleaca la serviciu si se intoarce la ora 17... De fapt, datorita incompetentei si prostiei de care dau dovada alesii, au gasit rezolvarea problemei vesnice ce o reprezinta parcarea in orasul asta, coroborata cu proasta idee de a ridica bordurile. Nu sunt de acord cu nesimtirea unor soferi de a considera trotuarul loc de parcare, dar erau situatii cand puteai urca masina putin pe trotuar pentru a nu ingreuna traficul.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1826 secunde