Poliția Locală: „Unii șoferi își lasă mașinile în locuri nepermise TOATĂ ZIUA”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Val de amenzi si oameni încătușați

Poliția Locală: „Unii șoferi își lasă mașinile în locuri nepermise TOATĂ ZIUA”

Eveniment 30 August 2018 / 16:22 2572 accesări

Polițiștii locali din Constanța au ajuns la saturație din cauza celor care își lasă mașinile pe unde apucă. E drept că nici locuri de parcare nu sunt, dar asta este o altă discuție și nu reprezintă neapărat o scuză pentru șoferii atât de nesimțiți încât să își țină mașina parcată O ZI ÎNTREAGĂ în loc nepermis. Numai miercuri, 29 august, polițiștii locali constănțeni au aplicat 67 de amenzi, din totalul de 185, șoferilor care au parcat neregulamentar. „Unii dintre șoferi își abandonează zeci de minute în șir sau chiar o zi întreagă vehiculele, în locuri nepermise. Cei mai mulți conducători auto sunt extrem de inventivi și găsesc că este firesc să staționeze cu roțile pe zonele verzi, în intersecții, chiar în stațiile de autobuz sau pe trotuarele cele mai înguste, punându-i pe pietoni în situația paradoxală de a circula pe carosabil”, spun reprezentanții Poliției Locale.

CE ALTE AMENZI AU FOST APLICATE

Alte amenzi au fost aplicate pentru abateri de la normele legale în vigoare privind salubritatea, protecția mediului, menținerea ordinii și siguranței publice, circulației pe drumurile publice și fluidizării traficului rutier, activității comerciale, disciplina în construcții și afișajului stradal. Suma totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 43.520 lei. În ceea ce privește ordinea şi liniștea publică au fost aplicate 31 sancțiuni pentru cerșetorie, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială. La capitolul „protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța” au fost sancționate contravențional 58 de persoane. Nu au fost iertați nici de această dată comercianții ilegali. În acest sens, au fost încheiate 21 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit pe plajă, iar mărfurile și bunurile provenite din activități neautorizate au fost supuse măsurii complementare de confiscare.

UN CERȘETOR ȘI UN ALCOOLIC, ÎNCĂTUȘAȚI

Din păcate, cei sancțioați nu s-au împăcat cu ideea și au crezut că îi înduplecă pe polițiști dacă se opun măsurilor dispuse împotriva lor. Astfel, împotriva a două persoane s-a folosit forța fizică și utilizarea cătușelor, conform prevederilor legale. Ambele persoane au devenit agresive și necooperante când au fost surprinse și sancționate contravențional ( una pentru consum de alcool în loc public și cealaltă pentru apelarea la mila publică în intersecția Th.Burada/ B-dul 1 Mai). „Recomandăm persoanelor care încalcă normele legale din sfera de competență directă a poliției locale, să respecte dispozițiile polițiștilor locali, iar în cazul în care sunt depistați și sancționați contravențional, să se conformeze măsurilor dispuse, pentru a nu se ajunge la situații similare. Menționăm că, de la începutul anului și până în prezent, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii locali au fost nevoiți să folosească mijloacele de utilizare a forței (cătușe, forță fizică, etc) pentru atingerea scopului intervenției în 35 de cazuri.

Măsurile au fost proporționale cu gradul de pericol și starea de fapt, în conformitate și cu respectarea prevederilor art.20 din Legea poliției locale nr.155/2010”, spun reprezentanții Poliției Locale.12
Pagina a fost generata in 0.1422 secunde