Poliţia spaniolă a anihilat o reţea de contrabandişti de arme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliţia spaniolă a anihilat o reţea de contrabandişti de arme

24 Iulie 2016 / 07:18 370 accesări

Poliția spaniolă a anunțat sâmbătă că a anihilat o rețea internațională de contrabandiști de arme și l-a arestat pe presupusul șef al rețelei în urma unor raiduri pe Insula Ibiza, informează agenția DPA.

Nouă persoane, inclusiv un angajat al departamentului de poliție, au fost în total arestate, au declarat oficiali spanioli. Poliția susține că șeful rețelei este un fost membru al forțelor armate poloneze care a făcut milioane din afaceri ilegale. Patru mașini de lux au fost printre altele confiscate în timpul raidurilor.

Poliția spaniolă îl acuză pe șeful rețelei că a vândut 200.000 de puști de asalt AK-47, lansatoare de rachete și tancuri Sudanului de Sud. Banda este de asemenea acuzată de extorcare de bani de la companii din Spania și, sub amenințarea violenței, forțând rambursarea datoriilor în milioane.

Rețeaua utiliza companii din Germania și Elveția, ale căror birouri au fost percheziționate cu ajutorul Interpolului și Europolului, a declarat poliția. Rețeaua grupului în Europa includea de asemenea companii din Belgia, Marea Britanie și Franța.

Investigația a durat aproximativ patru ani.

Liderul bandei ar fi trăit în Ibiza cu acte false ca diplomat al țării din Africa de Vest Guineea-Bissau, adaugă DPA.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.3213 secunde