Politicienii români s-au raportat la R. Moldova ca la un trend

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Declarație politică a deputatului constănțean George Vișan: Politicienii români s-au raportat la R. Moldova ca la un trend
Politică 12 Iunie 2019 / 14:30 322 accesări 0 comentarii
Deputatul PSD de Constanța, George Vișan

Deputatul PSD de Constanța, George Vișan

Deputatul George Vișan a făcut, miercuri, o declarație politică în legătură cu actuala situație din Republica Moldova.Redăm integral textul declarației deputatului PSD constănțean.

„Politicienii români s-au raportat la R. Moldova ca la un trend care la un moment dat ar putea calibra discursul politic în favoarea lor. Există infime referiri directe și constante, nu doar sporadice și superficial-contextuale, la situația socială de acolo, altele decât luările de poziție când administrația de peste Prut intră în vreo criză guvernamentală, parlamentară sau bancară - cum a fost faimosul furt de la Chișinău.

Generalizez poate cu indulgență o situație ce se poate schimba pe viitor dacă ne vom schimba perspectiva în bine în ceea ce privește acest minunat colț de lume, cu bune și cu rele, bineînțeles.

Nu ne propunem să generalizăm, pentru că sunt și excepții de la această observație, dar trebuie să ne asumăm un eșec recent cu privire la optica noastră, la felul de a vedea R. Moldova prin prisma strict a unor interese de PR sau politice.

Situația actuală din R. Moldova este destul de îngrijorătoare și ea reflectă lipsa noastră de atenție sporită într-o zonă extrem de sensibilă geopolitic și istoric. R. Moldova a fost pentru noi toți un trend, un moft, din care relațiile organice, instituționale au stagnat în ciuda unor eforturi considerabile din partea unora în această direcție.

Această opinie nu este un atac fără rațiune sau o trecere frivolă în revistă a unor chestiuni arzătoare ci mai degrabă cheamă la un apel de asumare a unui eșec românesc în R. Moldova, dată fiind situația actuală și de redefinire a unor alte tipuri de relații solide care să nu se desfășoare sub imboldul unui trend sau al altor pasiuni trecătoare.

Românii cunosc puține despre R. Moldova și cetățenii români de peste Prut. Mulți politicieni români, din toate partidele, cunosc chiar mai puține lucruri decât românul de rând. Un apel către o normalitate organică este necesar pentru a înțelege R. Moldova cu dragoste, nu doar geopolitic și geostrategic, din când în când, dacă dă bine la CV-ul politicianului mediocru ce digeră tot ce primește în materie de substanță politică a actualității.

Să nu uităm că noi suntem alături de acum și pururea de R. Moldova. Să sperăm că și de peste Prut vom primi, vreodată, vreun astfel de mesaj.“Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1469 secunde