Politicienii SUA pledează pentru legalizarea marihuanei. Banii din impozite s-ar investi în educație și sănătate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Politicienii SUA pledează pentru legalizarea marihuanei. Banii din impozite s-ar investi în educație și sănătate

Externe 17 Mai 2018 / 09:20 553 accesări

Dacă New York-ul va legaliza consumul de marijuana, ar putea crea o piață de 3,1 miliarde de dolari, a declarat pentru CNBC Inspectorul New York City,Scott Stringer.

Statul New York ar câștiga anual 435,7 milioane de dolari din impozite pentru ierburi legalizate: New York City va primi aproximativ 336 milioane dolari, a spus el.

"Acesta este un flux de venituri noi", a declarat Stringer miercuri la emisiunea "Power Lunch". "Aceasta va avea impact asupra tipurilor de resurse pe care le vom investi în educație și pentrusănătate. Și nu este vorba doar de dolari - este vorba și despre justiție. Nu numai că marijuana este o sursă de venituri neexploatată pentru oraș și stat, dar urmărirea penală a infracțiunilor legate de marijuana a avut un impact devastator și disproporționat asupra comunităților negre și de hispanici foarte mult timp ", a mai spus Stringer.

În aprilie, și liderul minorităților din Senatul SUA, Chuck Schumer, a anunțat un proiect de dezincriminare a marijuanei la nivel federal.

Într-un raport recent, realizat de Stringer, inspectorul a a spus că, din 15,1 milioane de adulți care trăiesc în statul New York - 6,5 milioane dintre aceștia locuiesc în oraș. El a estimat că dintre aceștia între 8 și 10% sunt utilizatori de marijuana. Asta înseamnă că sunt aproximativ 1,5 milioane de utilizatori în întreaga țară. Pe baza acestor cifre, fiecare utilizator de marijuana ar cheltui aproximativ 2 080 dolari anual pe jointuri - bani pe care Stringer i-ar distribui înapoi în economie.

Marijuana legalizată are chiar potențialul de a crește turismul, așa cum se întâmplă în Colorado și Washington, a mai spus Stringer.

În prezent, consumul de marijuana în scop recreativ este legală în nouă state: Washington, Oregon, California, Nevada, Colorado, Alaska, Maine, Massachusetts, Vermont și Districtul Columbia.

Stringer a subliniat că piața de marijuana nu este nouă – dar statul și orașul New York ar trebui să profite de acest lucru într-un mod care aduce beneficii oamenilor.

”Să nu fim naivi! Marijuana se consumă de zeci de ani, este economia subterană. Statul și orașul nu au niciun beneficiu economic. Ar trebui să exploatăm acest lucru”, declară Stringer.12