Polițist de frontieră constănţean, premiat cu medalia „Bărbăție și Credință”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițist de frontieră constănţean, premiat cu medalia „Bărbăție și Credință”

Eveniment 20 August 2019 / 17:24 780 accesări

Agent șef adjunct de poliție Moldoveanu Radu, din cadrul Gărzii de Coastă, a primit medalia „Bărbăție și Credință” în clasa a III-a, cu însemn pentru civili. Medalia a fost conferită de către Președintele României, prin Decretul nr. 949 din 22.11.2018, dorind să răsplătească astfel meritele polițistului de frontieră, în semn de apreciere pentru contribuția importantă adusă la îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Ministerului Afacerilor Interne. Distincţia i-a fost înmânată subofițerului de către Directorul Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cicu Laurențiu Cristian, în data de 20.08.2019.

Potrivit unei informări a Compartimentului de Comunicare al Gărzii de Coastă, „în luna iulie 2018, colegul nostru împreună cu un jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanța, aflându-se în misiune de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni - judeţul Constanţa, o fetiță în vârstă de 3 ani, care fusese înțepată de albine, a intrat în șoc anafilactic. Deoarece ploile abundente au făcut impracticabil drumul de acces, ambulanţa nu a putut ajunge până la locația unde se afla fetița, cei doi lucrători ai Ministerului de Interne deplasându-se pe jos până la locuinţa familiei copilului. Aceștia, însoţiţi de tatăl copilului, au transportat fetiţa pe braţe câţiva kilometri şi, ulterior, în sprijinul lor a venit un localnic, fost polițist de frontieră, proprietar al unui autoturism de teren, care i-a ajutat să ajungă, în timp util, la ambulanța din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța. Fetiţa şi tatăl ei au ajuns la timp la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a primit îngrijirile de specialitate necesare”.

Potrivit aceleiaşi surse, polițistul de frontieră Moldoveanu Radu a declarat: „Sunt onorat de faptul că am primit această medalie din partea Președintelui României și mă bucur că îndeplinindu-mi datoria am putut salva o viață. Totodată, mă bucură faptul că munca mea este apreciată și nu mă face decât să continui să-mi îndeplinesc atribuțiile cu aceeași răspundere.” Felicitări!

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1588 secunde