Polițist reținut după ce a sustras din sediul Poliției permisul unui șofer care îl mituise

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițist reținut după ce a sustras din sediul Poliției permisul unui șofer care îl mituise

13 Aprilie 2016 / 14:23 400 accesări

Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a sustras din sediul IPJ Prahova permisul unui şofer implicat într-un accident rutier, care-i dăduse mită 2.000 de lei.

"La data de 12.04.2016, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat la ridicarea mai multor înscrisuri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi Poliţia Municipiului Ploieşti, precum şi la audierea mai multor persoane într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi sustragere de înscrisuri de către un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Prahova", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit anchetatorilor, la data de 05.03.2016, O.G. a fost implicat într-un accident rutier şi a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, acesta l-a contactat pe agentul de poliţie, care efectua activităţi de secretariat la sediul Serviciului Rutier Prahova şi i-a promis o sumă de bani pentru a-i restitui permisul de conducere.

"Astfel, poliţistul, cu ocazia înregistrării în registru a permiselor de conducere primite, l-a sustras pe cel aparţinând lui O.G., fără a efectua vreo menţiune cu privire la acesta. În aceeaşi zi, cei doi s-au întâlnit, agentul de poliţie primind de la O.G., în schimbul permisului de conducere, suma de 2.000 lei", se mai arată în comunicatul de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Agentul de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

Taguri articol
polițistReținutPermisșoferFurtMită


12
Pagina a fost generata in 0.4263 secunde