Polițiștii constănțeni, în vizită de lucru la Piatra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Acțiune pentru menținerea siguranței în școli Polițiștii constănțeni, în vizită de lucru la Piatra
Eveniment 13 Septembrie 2017 / 17:36 140 accesări 0 comentarii

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Constanța au ajuns miercuri în satul Piatra, din județul Constanța, unde au fost alături de preşcolarii şi şcolarii Grădiniţei cu Program Normal şi Şcolii Gimnaziale nr. 1. Vizita de lucru a făcut parte din eforturile oamenilor legii de a menţine climatul de siguranţă publică în şcoli, program care reprezintă, în fiecare an, o prioritate a Poliţiei Române. Poliţiştii acţionează zilnic pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi personalului didactic, prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi pentru derularea unor acţiuni specifice, menite să conducă la realizarea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în acest domeniu.

Oamenii legii au fost bucuroşi să afle că şcolarii şi preşcolarii au circulat regulamentar pe drumul către şcoală, au manifestat prudenţă, fiind atenţi la drum, fără a asculta muzică la căşti. Poliţiştii au oferit sfaturi şi recomandări de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, prevenirea violenţei în şcoli, precum şi adoptarea unor măsuri minime de prevenire a dispariţiilor de minori.

În cadrul activităţii s-au înmânat „brăţări de şcoală”, menite să prevină dispariţiile de minori în drumul lor spre/de la şcoală, tricouri şi şepci şi s-au distribuit pliante, flyere şi afişe cu recomandări preventive. Discuţiile cu elevii au fost interactive, la final aceştia fiind recompensaţi cu materiale conţinând mesajul Campaniei „Şcoala în siguranţă”.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.9436 secunde