Poliţiştii giurgiuveni au destructurat o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliţiştii giurgiuveni au destructurat o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală

18 Iunie 2016 / 11:01 356 accesări

Polițiștii din Giurgiu și procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională, care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 16.500.000 de lei, prin evaziune fiscală, informează IGPR, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, joi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT — BT Giurgiu, au efectuat 22 de percheziții domiciliare. Activitățile s-au desfășurat în județele Giurgiu, Ilfov și în București și au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 46 de ani, ar fi constituit o grupare infracțională, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

"Membrii grupării ar fi înființat trei societăți comerciale, pe care le-ar fi folosit în mod fraudulos, prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operațiuni comerciale (vânzări/cumpărări de produse, prestări de servicii, etc.) cu diverse societăți comerciale. Societățile comerciale beneficiare ar fi virat în conturile firmelor în cauză sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziționate, serviciilor prestate, deși în realitate aceste relații comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retrași și însușiți de membrii grupării, fără a fi înregistrați în contabilitate", se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei. Cele trei persoane vizate sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Taguri articol


12