Poliţiştii locali spun stop comerţului ambulant

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliţiştii locali spun stop comerţului ambulant

Administrație 29 Iulie 2016 / 10:05 499 accesări

Urmare a cooperării dintre Primăria Constanţa prin Direcţia Poliţia Locală, IPJ Constanţa şi Jandameria Constanţa, în perioada 27.07.2016 - 28.07.2016 în baza Planului comun de acţiune s-a acţionat în sistem integrat în zona Pieţei agroalimentare Tomis 3 - perimetrul cuprins între - Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Strada Soveja, Bulevardul Tomis - pentru combaterea faptelor antisociale, reprezentate de comerţul neautorizat, precum şi asigurarea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

Astfel, la data de 28 iulie a.c., în baza Planului Comun de Acţiune, o echipă mixtă de control formată din poliţişti locali, poliţişti ai IPJ Constanţa şi jandarmi au acţionat în sistem integrat pentru combaterea comerţului ambulant desfăşurat pe domeniul public al statului.

Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie actionandu-se în perimetrul aferent pieţei agroalimentare Tomis 3.

Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 22 sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.000 de lei, toate la Legea 12/1990, fiind confiscată mai bine de o tonă de legume şi fructe care se comercializa fără autorizaţie de provenienţă sau în condiţii igienico-sanitare improprii.

De asemenea, echipa de control a mai aplicat 4 sancţiuni contravenţionale pentru deranjarea ordinii publice în valoare de 1400 lei, conform Legii nr. 61 /1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Acţiuni similare vor continuă pe toată perioada anului 2016,pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit atât în perimetrul pieţelor constănţene, cât şi a celui stradal neautorizat.12