Polițiștii și jandarmii români din Afganistan, neplătiți de la începutul anului!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polițiștii și jandarmii români din Afganistan, neplătiți de la începutul anului!

Eveniment 04 Octombrie 2015 / 17:18 1789 accesări

Polițiștii și jandarmii români care se află de la începutul anului în Afganistan amenință că se vor întoarce în țară, potrivit postului Digi 24. Motivul nemulțumirii lor este faptul că nu și-au primit banii de mai bine de nouă luni, de când misiunea lor a început. Conform sursei citate, aceștia ar avea dreptul la o diurnă de 100 de dolari pe zi. Sumele ar trebui să fie achitate, potrivit înțelegerilor existente, de Departamentul de Stat al SUA. În condițiile în care zona în care se află este una foarte periculoasă, iar salariile pentru care au mers acolo nu mai vin, cei 30 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne se gândesc să revină în țară.

"MAI PUȚINI BANI DECÂT ÎN ȚARĂ" Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor ProLex, a declarat pentru ziarul "Ring": “Când cineva este organizatorul unei misiuni, se face un protocol între părţile participante şi se stabilesc răspunderile şi datoriile fiecăreia. În acest caz, noi am trimis oameni, iar SUA trebuie să le plătească diurna. Statele Unite recunosc faptul că au de plătit aceşti bani, dar nu au dat niciun răspuns la solicitările MAE. Este vorba despre o diurnă de 70 de dolari pe zi pentru fiecare poliţist român din cei 30, iar oamenii noştri sunt acolo de câteva luni. Poliţiştii trimişi în Afganistan au ajuns să primească mai puţini bani decât primeau în ţară, în condiţiile în care sunt departe de familii şi îşi riscă şi viaţa. Din ce am înţeles, ofiţerii noştri întreprind misiuni de poliţie şi instruiesc localnicii chiar în Kabul. Poliţiştii trimişi în Afganistan şi-au pierdut deja speranţa că vor primi banii şi se gândesc să se întoarcă în ţară”.

RĂSPUNSUL AMBASADEI SUA Într-un răspuns trimis postului Digi 24, Ambasada SUA promite că problema poliţiștilor români se va rezolva curând. „România rămâne un aliat‎ fidel în misiunea din Afganistan. Diurnele pentru jandarmii și poliţiştii români care activează în cadrul misiunii Resolute Support Mission sunt în acest moment în curs de plată de către Departamentul Apărării al SUA. Regretăm inconvenienţa provocată de orice întârzieri", spune Ambasada SUA.12
Pagina a fost generata in 0.1551 secunde