Polonia denunţă realegerea lui Donald Tusk în fruntea Consiliului European

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Polonia denunţă realegerea lui Donald Tusk în fruntea Consiliului European

09 Martie 2017 / 21:00 392 accesări
Witold Waszczykowski

Witold Waszczykowski

Alegerea lui Donald Tusk într-un nou mandat de preşedinte al Consiliului European arată că Uniunea Europeană este supusă "dictatelor Germaniei", acuză Guvernul Poloniei, care nu l-a susţinut pe fostul premier al ţării.

"Modul în care s-a derulat votul ne spune multe despre Uniunea Europeană şi despre direcţia în care merge. Ştim acum că Uniunea Europeană este supusă dictatelor Germaniei", a reacţionat Witold Waszczykowski, ministrul polonez de Externe.

Conform unor surse europene citate de cotidianul francez Le Figaro, Polonia ar vrea să blocheze adoptarea declaraţiei finale a summitului Consiliului European. Varşovia a votat împotriva alegerii lui Donald Tusk, din cauza unor dispute de natură internă, dar fostul premier polonez a obţinut prin majoritate calificată un nou mandat de preşedinte al Consiliului European.

Donald Tusk a fost reales joi după-amiază, în cursul summitului de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, cu un mandat din iunie 2017 până în noiembrie 2019.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1534 secunde