Pompierii au fost solicitați la peste o mie de cazuri în ultimele 24 de ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pompierii au fost solicitați la peste o mie de cazuri în ultimele 24 de ore

01 Mai 2016 / 12:10 376 accesări

În ultimele 24 de ore, la nivel național, salvatorii au fost solicitați în 1.002 cazuri, 52 fiind misiuni de stingere a incendiilor, 877 pentru acordarea primului ajutor medical, au avut cinci misiuni de descarcerare și tot atâtea pentru deblocare/salvare, conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmis duminică.

În noaptea de Înviere, peste 2.000 de salvatori au asigurat misiunile specifice în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare, iar alți 3.000 au fost la datorie pentru protecția și siguranța cetățenilor, în cazul producerii unor evenimente nedorite.

"În această perioadă, 780 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 11 persoane au fost salvate din medii ostile vieții. Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a scăzut cu 21% față de Noaptea de Înviere din anul trecut", menționează IGSU.

Pentru asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității în această perioadă, IGSU a dispus o serie de măsuri pentru eficientizarea misiunilor.

Au fost dislocate mai multor autospeciale de descarcerare și acordare a primului ajutor medical pe autostrăzile A2 și A4, având în vedere că este preconizată o creștere a numărului de persoane care se deplasează în zona litoralului.

Totodată, în localitatea Prislop din județul Hunedoara a fost operaționalizat un punct de prim ajutor medical, unde paramedicii SMURD vor asista persoanele cu urgențe medicale.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2238 secunde