Portul Constanța a înregistrat anul trecut un trafic mai mare cu 12%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Portul Constanța a înregistrat anul trecut un trafic mai mare cu 12%

Economie 31 Ianuarie 2023 / 09:31 952 accesări

Performanță istorică pentru Portul Constanța: principala poartă maritimă a României a înregistrat un trafic mai mare cu 12%. Cele mai mari cantități ajunse în port au fost de cereale - românești și ucrainene - care au fost trimise mai departe peste hotare.

Peste 75 de milioane de tone de mărfuri au fost înregistrate în portul Constanța și transportate către destinații din toată lumea, pe mare sau pe Dunăre.

Din cele peste 75 de milioane de mărfuri, cea mai mare pondere au avut-o cerealele, 24 de milioane de tone. La această cifră au contribuit grânele românești, dar și cele ucrainene.

În comparație cu 2021, anul trecut, traficul de mărfuri înregistrat în Portul Constanța a crescut cu 12 procente. De departe cea mai mare creștere au avut-o transporturile din Ucraina, țară pentru care portul a avut un rol esențial în continuarea exporturilor de cereale.

Sunt însă mărfuri la care s-au înregistrat scăderi cantitative pentru export, cum ar fi minereurile și deșeurile neferoase, celuloză și deșeurile din hârtie, legumele, fructele și animalele vii.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1728 secunde