Posibile atacuri ale Iranului împotriva Israelului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dacă tensiunile dintre Teheran şi SUA escaladează Posibile atacuri ale Iranului împotriva Israelului
Externe 12 Mai 2019 / 16:55 315 accesări 0 comentarii

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că Iranul ar putea lansa atacuri directe sau indirecte împotriva Israelului dacă tensiunile dintre regimul de la Teheran şi Statele Unite vor escalada.

SUA au început să pună din ce în ce mai multă presiune asupra Iranului, atât din punct de vedere economic, cât şi militar. Preşedintele Donald Trump le-a cerut liderilor de la Teheran să dialogheze cu administraţia sa despre renunţarea la programul nuclear şi a declarat că nu poate exclude o eventuală confruntare militară între cele două state.

Ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz, a declarat că situaţia din Glof „se înfierbântă”. „Dacă va exista vreun tip de conflagraţie între Iran şi SUA sau între Iran şi vecinii săi, nu exclud posibilitatea ca iranienii să activeze grupuri precum Hezbollah sau Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, sau chiar să încerce să lanseze rachete din Iran către Israel”, a spus Steinitz. Reuters notează că grupările Hezbollah şi Jihadul Islamic sunt sponsorizate de regimul de la Teheran.

SUA au trimis un portavion şi mai multe bombardiere strategice de tip B-52 către Orientul Mijlociu, pentru a contracara ceea ce Administraţia Trump numeşte „indicii clare” ale unor ameninţări din partea Iranului la adresa forţelor americane din regiune. Pentagonul nu a oferit detalii despre această operaţiune, însă un oficial american a declarat că decizia vine în contextul în care serviciile secrete au stabilit că iranienii au încărcat echipamente militare, inclusiv rachete, pe nave de mici dimensiuni.

Armata israeliană a refuzat să ofere informaţii în legătură cu eventualele pregătiri pe care le-ar face pentru a contracara posibile ameninţări legate de un conflict armat între SUA şi Iran.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1922 secunde